Elon Musk acuză Twitter de fraudă pentru că ar fi ascuns numărul mare de boți care folosesc platforma de social media

Data publicării:
elon musk in spatele unui telefon mobil cu sigla twitter pe ecran
Saga Twitter vs. Elon Musk continuă. Foto: Profimedia Images

După ce a fost dat în judecată de Twitter pentru că și-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei, Elon Musk a dat, la rândul său, în judecată Twitter pentru fraudă, acuzând compania că ar fi ascuns numărul mare de conturi false înregistrate pe platforma sa de social media, potrivit The New York Times.

În ultimul episod din saga Twitter vs. Musk, echipa de avocați a șefului Tesla susține că 10% din utilizatorii activi de pe Twitter care văd reclame sunt conturi false, în condițiile în care rețeaua socială spune de mai mult timp că boții reprezintă mai puțin de 5% din toate conturile înregistrate, iar Musk a oprit procesul de preluare a Twitter la mijlocul lunii iulie până când aceste date vor fi confirmate, scrie Engadget.

Șeful Tesla și SpaceX, care folosește des Twitter, a lansat un proces agresiv de preluare a rețelei sociale în luna aprilie după ce a devenit acționarul principal al companiei.

Twitter încearcă să îl oblige pe Musk să finalizeze achiziția de 44 de miliarde de dolari a companiei

Cu toate că Twitter a acceptat oferta sa inițială, la scurt timp, cele două părți nu s-au mai înțeles cu privire la numărul de conturi false de pe platformă, Musk acuzând faptul că Twitter nu i-a oferit destule informații pentru a putea verifica numărul de boți de pe site.

Twitter i-a dat, apoi, acces total la datele interne ale companiei, dar Musk a spus Comisiei de Valori Mobiliare și Schimb că vrea să întrerupă achiziția din cauza „reprezentărilor false și înșelătoare” făcute de rețeaua socială.

Musk-Twitter
Twitter a respins acuzațiile lui Musk și a spus că programul folosit de el pentru a afla care este numărul de boți activi pe platforma de social media a indicat că Musk ar fi și el un bot. Foto: Profimedia Images

Twitter l-a dat în judecată pe Musk – cel mai important dintre acționarii săi – pentru că a încercat să se retragă din tranzacția de 44 de miliarde de dolari, susținând că decizia miliardarului american este una ilegală.

Twitter spune că Musk s-a retras din înțelegerea pe care o avea din cauză că valoarea acțiunilor Tesla și Twitter a scăzut pe seama crizei economice și pentru că „acordul pe care l-a semnat nu mai servește intereselor sale personale”.

Contul lui Musk - un bot? Twitter spune că programul folosit de miliardar dă erori

La rândul lor, avocații lui Musk au spus că „Twitter calcula greșit numărul de conturi false și spam de pe platforma sa, ca parte a schemei sale prin care îi ducea în eroare pe investitori cu privire la potențialul companiei”.

Informațiile ascunse de Twitter „au ieșit încet la iveală”, iar platforma socială s-a văzut nevoită să restricționeze accesul la informații „într-o încercare disperată de a împiedica echipa lui Musk să dezvăluie frauda”, au susținut avocații miliardarului.

Cu toate că Twitter se laudă cu faptul că are 238 de milioane de „utilizatori activi zilnic”, numărul celor care chiar ajung să vadă reclamele de pe site este cu în jur de 65 de milioane mai scăzut, potrivit echipei lui Musk, informează The Wall Street Journal.

Twitter a răspuns la aceste acuzații și a spus că sunt „obiectiv false, legal insuficiente și comercial irelevante”. Compania a spus că programul folosit de Musk pentru a determina numărul de boți de pe site, Botometer, nu este un instrument de încredere, amintind incidentul în care algoritmul automat a determinat că însuși contul lui Musk a fost desemnat „foarte probabil să fie un bot”.

Procesul Twitter vs. Musk este programat pentru data de 17 octombrie și va avea loc în statul american Delaware.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri