Sari la conținut

Google marchează plasarea robotului Philae pe cometa Ciurimov-Gherasimenko cu un logo special

Noul logo conţine o imagine cu robotul Philae, plasată în locul celei de-a doua litere "O" a cuvântului Google. Totodată, logoul Google pare amplasat în spaţiul cosmic.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a influenţat lumea, potrivit Mediafax.

Robotul european Philae s-a plasat cu succes, miercuri, pe nucleul cometei Ciurimov-Gherasimenko, realizând astfel o premieră în istoria spaţială, a anunţat Agenţia Spaţială Europeană (ESA), citată de AFP.

Misiune spaţială fără precedent. Agenţia Spaţială Europeană a plasat un robot pe o cometă

"Am ajuns pe cometa Ciurimov-Gherasimenko. Suntem foarte fericiţi!", a declarat, miercuri, la câteva minute după ora 16.00 GMT (18.00 - ora României, n.r.) Andrea Accomazzo, directorul de zboruri spaţiale al misiunii Rosetta de la Centrul european pentru operaţiuni spaţiale (ESOC) din cadrul ESA, aflat în oraşul german Darmstadt. Misiunea spaţială Rosetta, din care face parte robotul-laborator Philae, constă în recoltarea unor eşantioane de pe această cometă, care vor fi ulterior analizate şi ar putea oferi o serie de informaţii interesante despre originea Sistemului Solar şi chiar despre modul în care a apărut viaţa pe Terra.

Ulterior, însă, Agenţia Spaţială Europeană a anunţat că robotul european Philae nu este bine ancorat pe nucleul Cometei Ciurimov-Gherasimenko. Astfel, echipa ESA va încerca reactivarea captatoarelor, pentru a se evita riscul desprinderii şi ajungerea în spaţiu, după cum relatează Reuters.