Jocurile video intră în era realității virtuale

Data publicării:
sony play station vr foto twitter sony

Prin redenumirea proiectului Morpheus în Playstation VR, japonezii de la Sony transmit un mesaj clar. Realitatea virtuală va fi în curând un ingredient indispensabil al jocurilor video. Publicul este dornic să adopte această tehnologie. La expoziţia de jocuri din Los Angeles, ochelarii virtuali dezvoltaţi de Sony, care pe atunci încă erau denumiţi Morpheus, au fost primiţi foarte bine.

Andrew House, director Sony Computer Entertainment: Cele mai simple concepte de joc capătă o nouă senzație de adâncime cu ajutorul realității virtuale.

Însă cei de la Sony trebuie să se miște repede dacă vor să transforme realitatea în profit. Rivalii americani de la Microsoft deja au încheiat un parteneriat prin care să adapteze casca de realitate virtuală Oculus Rift la consola de jocuri Xbox și la sistemul de operare Windows.

Kudo Tsunoda: Vom putea să difuzăm jocurile pentru Xbox direct în casca Oculus Rift. Ambele dispozitive funcționează cu Windows 10.

Oculus Rift a început ca un mic proiect independent menit să creeze o cască de realitate virtuală. Dar în schimbul a două miliarde de dolari a ajuns în curtea celor de la Facebook. Pe lângă Oculus Rift și Playstation VR, un alt dispozitiv apreciat de cei care au apucat să îl testeze a fost și casca de realitate virtuala Vive produsă de taiwanezii de la HTC.

2016 este anul în care toate aceste tehnologii vor fi disponibile publicului larg și ar putea fi anul în care industria jocurilor video va vira spre o nouă direcție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri