Papa Francisc, apariție-surpriză la TED 2017

Data publicării:
papa

Papa Francisc a fost protagonistul unei apariții-surpriză, marți, la conferința TED 2017, suveranul pontif îndemnând liderii lumii „să dea dovadă de o atitudine umilă” și exprimându-și totodată speranța că inovațiile tehnologice nu vor lăsa în urmă oamenii, informează Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Papa a transmis acest apel prin intermediul unui mesaj video de 18 minute filmat în Cetatea Vaticanului și difuzat audienței la conferința anuală TED, desfășurată la Vancouver.

Cu cât sunteți mai puternici cu atât acțiunile voastre vor avea un impact mai mare asupra oamenilor, cu cât aveți mai multe responsabilități cu atât trebuie să dați dovadă de o atitudine umilă”, a spus suveranul pontif așezat la un birou. „Dacă nu, puterea pe care o dețineți vă va distruge și îi veți distruge și pe alții”, a adăugat el.

Comentariile au venit ca un ecou al temelor abordate frecvent de papa Francisc, acesta făcând apel în numeroase ocazii ca suferința imigranților, a săracilor și a altor persoane vulnerabile să nu fie ignorată.

Vorbind în italiană, cu subtitrare, suveranul pontif a îndemnat la solidaritate pentru a depăși „o cultură a deșeurilor” care a afectat nu numai hrana ci și oamenii, aceștia fiind dați deoparte de sistemele economice care se bazează din ce în ce mai mult pe automatizare.

Ce minunat ar fi dacă evoluția inovației științifice și tehnologice se va împleti cu egalitatea și incluziunea socială”, a mai spus papa Francisc.

Conferințele TED (Technology Entertainment and Design) au devenit din ce în ce mai populare în lumea întreagă fiind urmărite în total de peste 4,6 miliarde de ori de la debutul difuzării lor online, în 2006 (www.ted.com), potrivit sursei citate.

Printre persoanele prezente la TED 2017 desfășurată la Vancouver Convention Centre se numără antreprenorul Elon Musk, marele maestru șahist Garry Kasparov și jucătoarea de tenis Serena Williams.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri