VACANȚĂ. Vânzările de aparate foto au explodat

Data publicării:
aparate foto 1

Albumele de amintiri în format electronic, cu ieșirea la mare de 1 Mai sau sărbătorile de Paște sunt pe lista de priorități pentru tot mai mulți români. Mai nou, aparatele foto pot fi comandate direct de pe telefoanele inteligente, iar filmulețele și pozele ajung mult mai ușor pe internet.

Pentru pasionații de sporturi extreme, există o cameră video care poate fi instalată pe cască, bicicletă sau mașina și care poate fi comandată printr-un sistem wireless direct de pe telefonul mobil. Astfel, se pot face clipuri video sau fotografii printr-o simplă apăsare a ecranului tactil.

Reducerile din magazine le-au atras în special pe femei, care preferă aparatele compacte. Există un motiv cât se poate de serios, spun vânzatorii: încap mult mai ușor în poșetă.

„Vânzarile de aparate foto, camere video au crescut vertiginos cu 50 la sută, cel puțin 50 la sută față de o perioadă normală, primavara, iarna”, explică Alexandru Pârvuleț, reprezentant Emag.

„Vine perioada concediilor, clienții probabil că s-au săturat să stea pe mal să faca poze și caută aparate subacvatice, rezistente la praf sau nisip și cu cât mai multe funcții suplimentare”, este de părere Marius Corlățeanu, reprezentant al magazinului Sony.

„Coșul a fost între 150 - 500 de euro, în funcție de preferințe, de bugetul fiecăruia”, explică Liviu Mihai, reprezentant al magazinului specializat în aparate foto F64.

Pentru cei cu adevarat pasionați, sunt scoase la vânzare și obiective care costă 20.000 de euro, cu tot cu trepied. Anul trecut, în România, valoarea pieței aparatelor foto a fost de 50 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri