Galerie Foto Sute de flamingo au fost observate pe un lac de lângă Jurilovca. Specialiștii dau asigurări că păsările nu vor mai fi gonite de turiști

Data publicării:
Păsări flamingo, în apropiere de Jurilovca.
Păsări flamingo, în apropiere de Jurilovca. Foto: Facebook/Laguna Razim-Sinoe

Un stol de câteva sute de păsări flamingo a fost observat, începând de săptămâna trecută, pe lacul Goloviţa, din apropierea satului tulcean Jurilovca. Păsările exotice au devenit un nou punct de atracţie pentru turişti, însă geografia locului nu le va permite acestora să se apropie la mai mult de 200-300 de metri, a precizat pentru Agerpres unul dintre organizatorii de excursii din zonă. 

Păsări flamingo, în apropiere de Jurilovca. Foto: Facebook/Laguna Razim-Sinoe
Păsări flamingo, în apropiere de Jurilovca. Foto: Facebook/Laguna Razim-Sinoe

 

Organizatorul de excursii cu caiacul, Ştefan Constantin, a declarat pentru Agerpres că păsările pot fi văzute doar în unele perioade.

"Ele fac naveta între lacurile de aici şi cele din judeţul vecin. Le plac suprafeţele întinse de apă, cu adâncimi mici. Am postat fotografii cu ele pe pagina mea de Facebook, iar una dintre cititoare, care este din Ucraina, a comentat că păsările vin din zona Herson, acolo unde era o colonie de flamingi. Este foarte posibil ca păsările să fi ajuns la noi din cauza războiului", a afirmat Ştefan Constantin.

El a mai spus că păsările flamingo au devenit un punct de atracţie pentru turişti şi a dat asigurări că nu pot fi deranjate de aceştia.

"În anii trecuţi, păsările au fost gonite de dronele utilizate de fotografi. Acum nu se va putea întâmpla acelaşi lucru, datorită geografiei locului. Zona este o incintă îndiguită şi nu te poţi apropia la mai mult de 200-300 de metri, aşa că păsările se simt în siguranţă. Ele pot fi văzute de pe promontoriul din apropierea satului Jurilovca, dacă turiştii au un binoclu", a menţionat Ştefan Constantin, pentru sursa citată. 

Şi la finalul lunii mai a anului trecut, zeci de păsări flamingo au putut fi observate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, atât în judeţul Tulcea, cât şi în judeţul Constanţa. Atunci, după imaginile spectaculoase din Deltă, păsările flamingo au fost hăituite de turiști cu bărci sau cu drone, așa că au părăsit zona.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri