Topul țărilor pe piața cripto. Ce țări din Europa adoptă cel mai mult criptomonedele

Data publicării:
smartphone cu imagine cu cripto
India este lider în adoptarea de criptomonede la nivel mondial. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Piața cripto suferă în continuare, chiar dacă s-a mai recuperat după turbulențele anului 2022. În prezent, în Europa există aproximativ 31 de milioane de utilizatori ai acestor active digitale, conform estimărilor gateway-ului de plată pentru criptomonede TripleA, transmite Euronews.

Chainalysis, o platformă de date blockchain cu sediul în New York, a conceput un index care arată unde pune majoritatea oamenilor cea mai mare parte din averea lor în criptomonede.

Primii trei europeni sunt toți în est. Ucraina este în frunte, urmată de Turcia și Rusia.

Accentul se mută apoi spre vest. Marea Britanie ocupă locul patru, iar Spania ocupă locul cinci.

Cu toate acestea, când privim globul pământesc în ansamblu, Europa trece pe bancheta din spate. Așa-numitul Sud Global este vedeta cripto care strălucește.

Asia domină imaginea globală

India este lider în adoptarea de criptomonede la nivel mondial. Urmează Nigeria și Vietnam.

SUA și Ucraina se află pe locurile patru și cinci. Aceasta din urmă este singura țară europeană din top cinci și 10 din lume.

Potrivit Chainalysis, Asia Centrală și de Sud este regiunea în care adoptarea cripto este cea mai mare. De fapt, șase dintre primele 10 țări se află acolo.

În timp ce criptomonedele s-au recuperat de la turbulențele suferite la sfârșitul anului 2022, adoptarea criptomonedelor este încă în scădere și a ajuns la maximele sale istorice, spune Chainalysis.

Dar asta nu este adevărat peste tot. Țările cu venit mediu inferior au înregistrat o rentabilitate mult mai puternică decât oriunde altundeva, o oportunitate extrem de promițătoare pentru cripto, potrivit Chainalysis. Acesta explică faptul că, deoarece țările cu venit mediu inferior au adesea economii, industrii și populații emergente, dinamice, ele ar putea fi următorii principali actori în jocul de putere global.

Ca urmare, și pentru că sunt utilizatori mari, cripto va fi o parte considerabilă a acestui viitor, prezice Chainalysis.

S-ar putea spune că El Salvador este deja cu un pas înainte. În septembrie 2021, a devenit prima țară care a făcut Bitcoin mijloc legal de plată, solicitând tuturor întreprinderilor din țară să accepte criptomoneda.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri