Șofer prahovean depistat cu o alcoolemie de 1,78 mg/l, deși nu a consumat deloc alcool. Care este explicația

Data actualizării: Data publicării:
Etilotest
Etilotest Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un şofer care a folosit un spray de gură a fost depistat pe DN 1, la Sinaia, cu o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoarea aceasta fiind însă infirmată prin intermediul analizelor de sânge.

Conform datelor comunicate, luni, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii din Sinaia au oprit pentru control, în seara zilei de 15 noiembrie, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din oraş.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiţii, întrucât rezultatul a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii au condus bărbatul în cauză la o unitate medicală unde, cu acordul acestuia, i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

"La data de 22 noiembrie a.c., rezultatele analizelor probelor de sânge au indicat 0,00 g/l. Având în vedere aceste aspecte, dosarul în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, cu soluţie procedurală", a transmis IJP, potrivit Agerpres.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că şoferul în cauză a folosit, înaintea efectuării alcool testului, un spray de gură care conţinea alcool, acesta fiind motivul care a condus la acel rezultat al alcoolemiei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri