Soția primarului Cătălin Cherecheș este urmărită penal pentru complicitate în dosarul mamei sale acuzată de dare de mită

Data actualizării: Data publicării:
chereches
Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, alături de soția lui, Denisa Tabita Cherecheș. Foto: Facebook Cătălin Cherecheș

Soția primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, Denisa Tabita Cherecheș, este urmărită penal pentru complicitate la dare de mită, în dosarul penal în care părinții săi au fost deja arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Potrivit datelor din dosarul de la Tribunalul Mureș, în care magistrații au decis arestarea preventivă a socrilor lui Cătălin Cherecheș, se arată că, miercuri, procurorii DNA Cluj au extins urmărirea penală din dosar și față de soția edilului.

„Prin ordonanţa…din data de 08.11.2023 a DNA – Serviciul teritorial Cluj, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la comiterea de către suspecta Denisa Tabita Cherecheș şi suspectul Petru Dorin Gliga, a infracțiunii de complicitate la dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.”, se arată în actele din dosar.

Soacra primarului Cătălin Cherecheș a fost prinsă în flagrant, miercuri, de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul ginerelui său. Soțul ei are calitatea de complice în dosar. 

În acest dosar, Cherecheş a fost condamnat, în 2022, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, precum şi interzicerea unor drepturi, între care şi cel de a ocupa funcţia de primar. Decizia nu este definitivă, iar în 19 octombrie Curtea de Apel Cluj a amânat pronunţarea.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri