Balint îi dă sfaturi lui Pițurcă: „E un mare risc să nu-l folosești pe Maxim”

Data publicării:
166299 166299 Maxim Marica 1

Victor Pițurcă va folosi, cel mai probabil, o tactică defensivă pentru prima manșă, de la Pireu, însă Gabi Balint atenționează că tricolorii nu se pot baza în ofensivă doar pe Ciprian Marica. Fostul mare internațional susține că Alex Maxim ar trebui să fie un om de bază, în ambele partide cu Grecia.

Trebuie să exploatezi calitățile lui Maxim și să nu-i ceri faza defensivă, pentru că ai șapte jucători care fac acest lucru. Maxim și Marica sunt jucători de viteză, foarte buni pentru contraatac. Dacă se menține scorul de 0-0, grecii vin peste tine, îți provoacă lovituri libere și le dai șansa să șuteze la poartă. Nu poți să treci de centrul terenului doar o dată sau de două ori pe meci”, a spus Balint, la „Fotbal Club”, pe Digi Sport 1.

Maxim s-ar putea să nu fie titular în Grecia, eu cred că va fi folosit doar acasă. L-am avea în meciul tur doar pe Marica și cinci mijlocași de sacrificiu, care nu realizează însă mare lucru în atac, de parcă am juca în fața Olandei sau Braziliei. Noi suntem mai tehnici decât grecii. E un mare risc să nu folosești într-un meci ca acesta cel mai în formă jucător”, a mai declarat Balint.

Echipa probabilă a României, de la Pireu: Tătăruşanu (Lobonţ) - Măţel, Goian, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Lazăr - Cociş, Stancu, Tănase – Marica.

România joacă vineri, de la 21.45, meciul tur al barajului cu Grecia. Partida se va disputa la Pireu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri