Camelia Potec, cel mai tânăr președinte de federație: „Nu cred că ne vom întoarce de la Rio cu performanţe”

Data publicării:
potec

La 31 de ani, Camelia Potec a devenit cea mai tânără şefă de federaţie din România. Fosta campioană olimpică a primit maximum de voturi de la conducerea forului de Nataţie şi Pentatlon Modern. Potec nu a avut contracandidat si îl succede în funcţie pe fostul preşedinte al Stelei, Viorel Păunescu.

„Sunt conştientă că uşor nu va fi, dar aşa cum am spus-o şi în prezentarea mea, sunt o persoană ambiţioasă. Voi începe prin a face lobby pentru construirea de noi baze şi modernizarea celor existente. Din păcate, până la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice mai sunt doi ani şi jumătate. Cu părere de rău, nu cred că ne vom întoarce de la Rio cu performanţe, dar de la Tokyo sunt ferm convinsă. Eu pentru asta sunt aici”, a spus Camelia Potec.

„Camelia îşi găseşte locul, dar trebuie neapărat să-şi găsească o treabă de organizare. O să fie multă muncă, pentru că deocamdată aceste federaţii nu sunt organizate cum trebuie”, este de părere Ion Țiriac.

Camelia Potec a fost una dintre cele mai de succes înotătoare române din ultimii ani. Pe lângă titlul olimpic de la Atena, noul preşedinte al Federaţiei de Nataţie mai are în palmares şi patru medalii de aur la Campionatele Mondiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri