Ce riscă Steaua, dacă Gigi Becali va fi condamnat în dosarul „Valiza”

Data publicării:
steaua valiza

O nouă condamnare nu ar avea numai efecte asupra finanţatorului Gigi Becali, ci poate afecta şi participarea Stelei în competiţiile europene. Până acum, au fost trei astfel de cazuri în care s-a sesizat UEFA. Ultimul a fost cazul lui Fenerbahce.

În toamna lui 2011, turcii au câştigat titlul de campioni, dar au fost anchetaţi pentru trucarea unor partide. Forul european a intervenit şi a exclus echipa din Istanbul din UEFA Champions League, iar locul ei a fost luat de a doua clasată, Trabzonspor.

O situaţie similară s-a întâmplat şi în cazul lui Juventus. După scandalul Calciopoli, „Bătrâna Doamnă” a fost retrogradată în Serie B pentru că oficialii ei au mituit mai mulţi arbitri. Deşi se încoronase campioană, UEFA nu le-a permis torinezilor să joace în UEFA Champions League.

În 2008, mai mulţi oficiali de la FC Porto au fost condamnaţi de instanţele civile pentru că au mituit nişte arbitri. Pe plan intern, lusitanii au fost penalizaţi simbolic, dar forul de la Nyon a decis excluderea din UEFA Champions League a echipei. Porto a făcut apel şi a câştigat, astfel că a putut juca în competiţiile continentale.

Cazul lui FC Porto este cel mai apropiat de cel al Stelei, însă fapta pentru care riscă să fie condamnat Gigi Becali este mult mai puţin gravă decât cea pentru care fuseseră sancţionaţi oficialii portughezi. Becali este acuzat că a încercat să îi mituiască pe jucătorii de la Universitatea Cluj, pentru ca aceştia să nu se lase învinşi în derby-ul cu CFR Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri