Sari la conținut

Chile câștigă pentru prima oară în istorie Copa America

 FOTO: digisport.ro

Vidal a ratat prima ocazie a meciului: a profitat de o respingere greşită a lui Demichelis, dar şutul său din voleu a fost respins de Romero. Aguero a replicat, dar lovitura sa de cap la colţul scurt nu l-a surprins pe Bravo.

Martino a întâmpinat prima problemă în minutul 29, atunci când a fost nevoit să îl scoată de pe teren pe Di Maria, care a acuzat probleme musculare. Cel care l-a înlocuit, Lavezzi, a semnat şi ultima ocazie a primei reprize: a şutat în forţă din careu, dar Bravo a fost din nou la post.

Finalul primelor 90 de minute a fost unul încins: Alexis a reluat din voleu puţin pe lângă poartă, în minutul 82, iar Higuain a trimis în plasa laterală la ultima fază a timpului regulamentar.

În prelungiri, singura mare ocazie i-a aparţinut lui Alexis, care nu a profitat de o greşeală mare a lui Mascherano, şi a trimis peste poartă.

La penalty-uri, gazdele au avut nervii mai tari şi s-au impus cu 4-1, după ce din lotul Argentinei au ratat Higuain şi Banega. Ultima execuţie a fost una specială. Alexis l-a învins pe Romero cu o „scăriţă” şi l-a lăsat pe fostul său coleg de la Barcelona, Lionel Messi, fără niciun trofeu câştigat cu echipa naţională.

Un rezumat al partidei transmise în direct de Digi Sport puteți viziona aici.