FRF, amendată pentru comportamentul suporterilor din meciurile cu Ungaria şi Turcia. Reacţia lui M. Sandu

Data publicării:
mircea sandu RESIZE -Mediafax Foto-Bogdan Iordache

Federaţia Română de Fotbal a primit o amendă grasă din partea UEFA pentru comportamentul neadecvat al suporterilor de la meciurile cu Ungaria şi Turcia, disputate pe Arena Naţională.

Potrivit frf.ro, comisia FIFA a decis o penalitate financiară de 90.000 de franci elveţieni şi 3.000 de franci elveţieni cheltuieli de judecată, plus avertisment de dictare a unor sancţiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza încălcării articolului 65 al Codului Disciplinar al FIFA la meciul România - Ungaria.

În ceea ce priveşte partida România - Turcia, FIFA a decis o penalitate financiară de 15.000 de franci elveţieni şi 2.000 de franci elveţieni cheltuieli de judecată, plus avertisment de dictare a unor sancţiuni mai aspre în cazul recidivei, din cauza comportamentului neadecvat al propriilor spectatori.

„Eu cred că ne-am apărat destul de bine. S-a aruncat cu pirotehnie, s-au expus anumite bannere care nu au fost iniţial vizionate şi aprobate de comisarul de meci. A trebuit să explicăm la meciul cu Ungaria ce înseamnă "1918", ce a însemnat scandarea "afară cu ungurii din ţară" a celor de la peluza sud. Apoi, la meciul cu Turcia am avut o sesizare pentru crucea celtică şi am făcut apărarea că în zona maramureşeană crucea celtică este foarte des folosită, că e veche în cultura românească. Ne-au încadrat, ne-au sancţionat, plătim, mergem mai departe, important e că suporterii noştri pot vedea echipa naţională pe viu” , a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri