JURNAL PENTRU COPII. Ilie Dumitrescu: „Fotbalul mi-a dat totul în viață”

Data publicării:
ilie

- Aveți cum să mă ajutați să-i convingem pe toți copiii că trebuie să facă mișcare?
- Eu cred că este foarte importantă mișcarea. Eu am început sportul de la o vârstă foarte fragedă, de la opt ani, am început să fac fotbal, am fost selecționat la clubul Steaua, mi-am dorit foarte mult să fac fotbal. Un rol important îl au părinții în a transmite acest mesaj către copii și pot să spun că tatăl meu a avut un rol esențial pentru mine, deoarece, fiind foarte mic, nu știam ce se întâmplă la meciurile de fotbal. Vedeam doar culorile de sus, din tribună, și de acolo dorinta mi s-a transmis.

- Cum v-ați descoperit pasiunea pentru fotbal?
- Tatăl meu iubea foarte mult Steaua, mergeam la fiecare meci, eram nelipsit de pe stadion și am deschis ochii în atmosfera asta. Trăiam intens atmosfera de pe stadion și, la un moment dat, am spus „eu vreau să fac fotbal”. Am primit acceptul de la părinți și pot să spun că fotbalul mi-a dat totul în viață.

- Cu ce v-a ajutat sportul în viață?
- Am primit o educație în clubul Steaua, mi s-a transmis o mentalitate de învingător, am devenit un om cu o personalitate mare, am reușit să cuceresc trofee, am aflat ce înseamnă performanța.

- M-am documentat și am aflat că sunteți pasionat și de arta . Ce legătură este între fotbal și pictura?
- Eu sunt sensibil la frumos și pot să spun că arta și fotbalul împletesc frumosul.

- Am citit pe Internet că ați incercat să luați lectii de pictură și după doar patru ore v-ați lăsat. Este adevărat și dacă da, de ce?
- Am încercat, am mers la câteva lecții și am spus că nu pot să fac acest lucru, dar mi-aș fi dorit să am câteva tablouri semnate de mine, pentru mine, nu să le vând. A fost o experiență.

- Am aflat că sunteți un tătic fericit. Cum vă petreceți timpul liber în familie?
- Da, sunt fericit, dar trebuie să mă împart, pentru că eu am patru copii - doi dintr-o căsătorie și doi dintr-a doua, dar încerc în weekend, când sunt și ei liberi, pentru că sunt ocupați atât cu școala, cât și cu activități extrașcolare. Copiii sunt cea mai mare realizare pe care am făcut-o în viață.

- Care a fost cel mai important moment al dumneavoastră în fotbal?
- Am avut șansa să înscriu la cel mai important meci pentru echipa națională. Am atins acolo cea mai mare performanță, am trecut de Argentina . Două goluri în 90 minute mi-au schimbat viața.

- Mie mi se pare atât de frumos să ajungi sportiv de performanță, pentru că ai ocazia să călătorești foarte mult. Pe unde ați fost și v-a plăcut în mod deosebit?
- Într-adevăr, ca sportiv, și înainte de Revoluție, când era mai complicat, aveai ocazia să călătorești. Noi călătoream, dar este o mică diferență, pentru că nu ai timp să vizitezi locurile și orasele. Mie îmi place foarte mult Londra, pentru mine este cel mai frumos oraș din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri