Marți începe CE de handbal feminin. România întâlnește Rusia în primul meci

Data publicării:
0312handbal-36528

Echipa lui Gheorghe Tadici este în reconstrucţie, iar vicecampioana mondială din 2005, Cristina Vărzaru, e de părere că o medalie e un obiectiv prea îndepărtat.

La 33 de ani, Cristina Vărzaru are în spate o carieră bogată, atât la naţionala României, cât şi la echipa de club. Chiar dacă s-a retras de la naţională, ea rămâne cu gândul alături de „tricolore” şi s-a decis să îi înveţe handbal pe studenţii de la UNEFS.

„Nu vreau să vorbesc despre medalie. Important este primul meci contra Rusiei şi acesta este foarte greu. Ar fi ilogic şi inuman să le cerem să fie apte cum au fost la Mondialul din Danemarca”, spune Cristina Vărzaru.

În ultimul amical, România a pierdut la şase goluri diferență în faţa Serbiei, iar în grupa de la Europene adversarele vor fi mai puternice: Rusia, Muntenegru şi revelaţia Islanda.

„Trebuie să acceptăm faptul că suntem într-o perioadă destul de grea pentru noi. S-a schimbat generaţia, conducerea tehnică. Este un plan pe termen lung - 4 ani de zile până la Olimpiada din 2016. Avem jucătoare bune, dar Neagu, Gâlcă revin după accidentări, naştere, şi așa mai departe”, a afirmat fosta handbalistă.

Lotul României pentru Euro 2012

Ungureanu, Smedescu, Tolnai - portari Curea, Dincă, Nechita, Paraschiv - extreme Manea, Stanca, Pintea - pivoţi Neagu, Brădeanu, Meiroşu, Vădineanu, Ţăcălie, Geiger - linia de 9 metri

Grupele CE

Grupa A (Belgrad)

Norvegia Ucraina Serbia Cehia

Grupa B (Niş)

Suedia Franţa Danemarca Macedonia

Grupa C (Novi Sad)

Croaţia Germania Ungaria Spania

Grupa D (Vrşeţ)

ROMÂNIA Muntenegru Rusia Islanda

Primele trei clasate în fiecare grupă se califică în seriile principale.

Programul jocurilor României

4 decembrie, ora 21:15 România-Rusia5 decembrie, ora 21:15 România-Islanda7 decembrie, ora 21:15 România-Muntenegru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri