Mircea Lucescu: „Şahtior e singura formaţie din Europa de Est aflată acum în cupele europene”

Data publicării:
mircea lucescu GettyImages-127550669

 

Foto: Gulliver/GettyImages

„A fost un meci dificil, dar ne aşteptam la acest lucru. Anderlecht are o mare tradiţie în cupele europene şi ştiam că vor da totul pentru a întoarce rezultatul din tur. În prima repriză ne-am organizat foarte bine, am avut controlul balonului şi nu le-am permis adversarilor să se apropie de poartă. În partea a doua ei au fost mai agresivi, uneori au depăşit limitele. Însă noi am rămas disciplinaţi, iar intuiţia lui Eduardo ne-a adus golul victoriei. Cred că arbitrajul a fost unul bun, deşi uneori jocul a fost aspru. Nu mă interesează cu cine vom juca în faza următoare, la acest nivel nu există echipe slabe. Ne ştim potenţialul şi încercăm să scotem maxim din orice meci. Nu mă gândesc la câştigarea Ligii Europa, o vom lua meci cu meci. Trebuie observat că Şahtior Doneţk este singura formaţie din Europa de Est aflată în acest moment în cupele europene”, a spus Lucescu.

Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Europa, trecând în optimile competiţiei de echipa Anderlecht Bruxelles, 3-1 în tur şi 1-0 în retur.

În partida de joi seară, disputată în Belgia, de la Şahtior a fost eliminat Kucher în minutul 84, iar de la Anderlecht a fost eliminat Mbodji '86. Golul a fost marcat de Eduardo, în minutul 90+3.

Şahtior Doneţk a ajuns pentru prima dată în sferturile Europa League după 2009, când a câştigat trofeul.

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 14:00, la Nyon. Digi24.ro vă ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor.  

Citiți și:

Se ştiu toate sfertfinalistele Europa League. Azi aflăm meciurile din „sferturile” competiției

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri