Nemții vor să boicoteze Euro 2016 din cauza formatului cu 24 de echipe

Data publicării:
222651 222651 germania

Germania, Anglia, Spania și Italia au strâmbat din nas când au auzit varianta unui turneu final cu 24 de formații. Granzii Europei sunt nemulțumiți că noul sistem va reduce din calitatea competiției însă replica lui Michel Platini a fost una fermă: „O mare parte din federații au votat această schimbare. Cui nu-i convine să nu se bage” a declarat francezul, conform digisport.ro.

Replica nemților a venit din partea șefului Bundesligii, Christian Seifert: „S-ar putea să-i facem pe plac lui Platini. Atunci să vedem ce valoare va mai Campionatul European”. Nici selecționerul Joachim Low nu e prea mulțumit de noul format: „Nu sunt convins că lumea se va îmbulzi să vadă un meci al nostru din preliminarii cu Gibraltar. Calitatea competiţiei va scădea și probabil și interesul fanilor”.

Jurnaliștii nemți scriu că un alt movit pentru nemulțumirea lui Seifert sunt banii. Dacă meciurile din preliminarii se vor juca de joi până marți televiziunile vor putea transmite mai multe meciuri și implicit federațiile vor câștiga mai mulți bani, însă nu și ligile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri