România este prima campioană europeană la baschet 3x3

Data publicării:
313480 313480 finala baschet 3X3

Echipa de baschet 3x3 a României 

În fața unor tribune pline, echipa formată din Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Adrian Vasile Ștefan a câștigat cu emoții în fața echipei pe care a întâlnit-o pentru a doua oară la această ediție.

În faza grupelor, slovenii câștigaseră tot la un punct diferență, scor 21-20.

Startul disputei le-a aparținut adversarilor, care au condus cu 4-1. Popescu a reușit o prestație de zile mari și favoritii publicului au revenit în joc, infomrează Digi Sport.

Cel mai tensionat moment a avut loc cu un minut și jumătate înainte de final. Slovenii au primit patru aruncări libere, transformate de Kunc. Popescu şi Santana, ajutaţi de Vlaicu, au avut un final de senzaţie, reuşind să aducă victoria cu 18-16 şi aurul european echipei noastre. 18-16 a fost scorul pentru reprezentativa tricoloră, care a obținut un rezultat istoric la chiar prima ediție a Europeanului.

Lituania şi-a adjudecat medaliile de bronz, după 21-18 cu Grecia, în finala mică.

Finala feminină a fost câştigată de Rusia, care s-a impus cu 16 - 13 în faţa Sloveniei. Fetele din naţionala României s-au oprit în sferturile competiţiei, de unde au fost eliminate chiar de campioana europeană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri