România - Estonia. Pițurcă a cerut ca scorul din Turcia să nu fie anunțat pe stadion

Data publicării:
Andorra Romania 6117048-AFP Mediafax Foto-PASCAL PAVANI

 

Echipa lui Pițurcă trebuie să câștige în fața Estoniei și să aștepte un pas greșit al turcilor, pe teren propriu. Pe de altă parte, o victorie cu 5-0 cu Estonia și o victorie la limită a echipei lui Fatih Terim ar fi tot în avantajul reprezentativei noastre.

"Nu sunt îngrijorat, dar sunt preocupat. Sunt emoţii, e o presiune formidabilă. E o muncă de doi ani şi jumătate practic şi ar fi foarte bine să se termine cu o calificare la baraj. Sunt convins că la meci vor fi mulţi suporteri. Înaintea partidei cu Ungaria, tensiunea a fost mai mare, dar a fost alt tip de tensiune. Când vor intra în teren, jucătorii vor uita absolut totul", a afirmat Victor Pițurcă, înaintea partide de marți, potrivit digisport.ro

Selecționerul a cerut, însă, ca rezultatul meciului de la Istanbul să nu fie anunțat pe stadion, în timpul partidei României cu Estonia, pentru ca, în cazul în care turcii conduc, să nu-și demoralizeze elevii, iar în cazul în care conduc olandezii, aceștia să nu-și piardă concentrarea.

Răzvan Raț este foarte optimist și spune că miza meciului cu Estonia ar trebui să-i motiveze suficient de mult pe tricolori.

"Eu pot să spun multe, ca și caracteristici, despre Estonia, dar ar trebui să avem bine puse la punct ideile noastre de marți, pentru că indiferent cine ar fi în fața noastră ar trebui să se teamă", a fost opinia fundașului român.

Arena Națională nu se va umple

Deși partida cu Estonia este extrem de importantă, la casele de bilete nu a fost nebunie. În tribune nu vor fi mai mult de 30.000 de oameni, cel mai probabil, dar tricolorii au făcut un apel la susținerea fanilor, prin Răzvan Raț.

"Probabil mulți suporteri vor sta acasă să se uite la meciul Turciei cu Olanda. Dar eu aș vrea, de fapt noi toți, să avem un suport de la fani, în număr cât mai mare", a spus jucătorul lui West Ham United.

ECHIPELE PROBABILE

România: Tătărușanu - Mățel, Găman, Goian, Raț - Lazăr, Bourceanu - Torje, Stancu, Tănase - Marica

Antrenor: Victor Pițurcă

Estonia: Pareiko - Kams, Piiroja, Klavan, Teniste - Vunk, Dimitrijev - Ojamaa, Vassilijev, Kruglov - Zenjov

Antrenor: Tarmo Ruutli

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri