Sari la conținut

ROMÂNIA - UNGARIA. Fanii unguri, iritaţi după ce au primit pliante informative cu steagul țării lor prezentat greşit

 

Pliantul care a stârnit furia fanilor Ungariei / FOTO: Mediafax FOTO

Pliantele au fost împărţite la filtrul făcut de Jandarmerie înainte de urcarea suporterilor în autobuzele RATB care i-au transportat la Arena Naţională, pentru meciul de fotbal România-Ungaria, informează Mediafax.

În pliante au fost tipărite regulile pe care suporterii trebuie să le respecte în Bucureşti, implicit în incinta stadionului, amenzile care vor fi date în cazul în care încalcă legile româneşti şi informaţii despre Fan Zone-ul de la Arena Naţională şi despre traseul Budapesta-Bucureşti.

Pe prima pagină a pliantului, steagul Ungariei este prezentat greşit, cu culoarea roşie în partea de jos şi cu cea verde în partea de sus, ceea ce a provocat nemulţumirea fanilor maghiari. Aceştia au strigat, în maghiară, "Slugilor!" şi au arătat semne obscene către jandarmi, iar unii dintre ei au aruncat pliantele.

Materialele informative au sigla Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti şi a Federaţiei Române de Fotbal. Pe ultima pagină a lor sunt tipărite steagurile României şi Ungariei prezentate în mod corect.