Simona Halep a câștigat turneul de la Moscova și a intrat în Top 15

Data publicării:
halep cupa


Turneul rus este unul de categorie superioară. În topul competițiilor adjudecate, doar Serena Williams o depășește pe Halep, cu un total de 10 titluri în circuitul WTA. 

Este cel de-al cincilea titlu pe care Simona Halep şi-l trece în palmares în acest an. Victoria de astăzi i-a adus Simonei suma de 132.740 de dolari și a propulsat-o între primele 15 jucătoare ale lumii, pe poziția 14, cea mai bună din carieră. Jucătoarea din România care s-a aflat cel mai recent în Top 15 este Irina Spîrlea, la începutul anului 1999.

Turneul care a descătușat-o pe Halep a fost cel de la Roma, unde a ajuns până în semifinale, chiar dacă a fost nevoită să dispute trei tururi de calificări.

Au venit apoi cele patru titluri ale anului - Nurnberg, Hertogenbosch, Budapesta și New Haven și urcarea vertiginoasă în topuri.

Ilie Năstase: „Samantha Stosur nu putea să o bată pe Simona”

Fostul lider ATP, Ilie Năstase a comentat performanța Simonei Halep, care a câștigat al cincilea titlu din acest an.

„Simona are încredere și își dă seama că poate să le bată și pe fetele care sunt în fața ei în clasament. Rezultatele îți dau încredere și, dacă ai încredere, nu mai ai probleme. Dacă vrea să intre în primele 10, trebuie să se concentreze mai mult pe turneele de grand slam. Samantha Stosur este o jucătoare puternică, dar acum nu putea să o bată pe Simona. Cred că doar Serena Williams poate să o mai bată, dar, lasă, să fie Simona locul doi”, a spus Ilie Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri