Simona Halep s-a retras din competițiile de simplu și dublu de la Beijing

Data publicării:
324887 324887 halep simona

Actualizare 12:30: Vești proaste de la Beijing! După ce s-a retras din proba de dublu, Simona Halep a făcut același lucru și din cadrul competiției de simplu. 
Accidentarea de la coapsa stângă a oprit-o astfel pe Simona în ascensiunea sa spre titlul de la Beijing, și ar putea-o costa locul 2 în ierarhia WTA, scrie Digi Sport.

În sferturile de finală, românca urma să o întâlnească pe Ana Ivanovic. În urma abandonului româncei, sportiva din Serbia va juca în penultimul act împotriva învingătoarei din duelul Șarapova - Kuznetsova.

Pentru accesul în sferturile de finală de la Beijing, Halep și-a asigurat 215 puncte în clasamentul WTA și 107 750 dolari.

Ea va reveni de urgență în România, unde va face un RMN pentru a stabili cu exactitate gravitatea accidentării.


Victorie mare obținută de Simona Halep! Ocupanta locului 2 în lume a avut mult de furcă în duelul cu nemțoaica Andrea Petkovic, însă a reușit până la urmă să se impună.

Constănțeanca a avut din nou probleme fizice, la fel ca și în meciul precedent de la Beijing, jucat împotriva lui Lin Zhu. Simona a cerut intervenția fizioterapeutului la finalul primului set, câștigat la tie-break. Problemele au apărut din nou în zona coapsei stângi, scrie Digi Sport.

Lucrurile păreau că merg spre un succes rapid, în condițiile în care Halep a început ca din pușcă setul secund: s-a distanțat rapid la 2-0.

Din păcate, a urmat o cădere în jocul sportivei noastre: a cedat următoarele 5 game-uri, iar Petkovic servea la 5-2 pentru adjudecarea actului 2. Desfășurarea întregului set a fost asemănătoare unui carusel, astfel că Halep a egalat la 5, iar apoi a pierdut următoarele două jocuri și totodată actul cu 5-7.

În setul decisiv, Simona a început din nou extrem de bine - a condus cu 4-0, însă inconstanța din joc a costat-o. Petkovic a egalat la 5, iar apoi s-a ajuns la al doilea tie-break al meciului.

În această manșă decisivă, Halep nu a mai lăsat loc de greșeli și s-a impus clar, cu 7-1!

Prin victoria cu 7-6, 5-7, 7-6, favorita numărul 2 s-a calificat în sferturile de finală de la Beijing, iar pentru această performanță și-a asigurat 210 puncte în clasamentul WTA și 107 750 dolari.

Pentru un loc în penultimul act, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei din partida Sabine Lisicki - Ana Ivanovic.

Azi, în jurul orei 13:00, sportiva noastră va evolua şi pentru calificarea în sferturile de finală din proba de dublu. Simona joacă împreună cu Raluca Olaru, împotriva cuplului iberic Muguruza/Suarez Navarro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri