Toți jucătorii din Liga 1 vor efectua teste anti-doping la cererea LPF

Data publicării:
minge fotbal poarta generic-1

Graziela Vâjială a declarat că „Nu sunt suficiente controale în fotbal. Ele au crescut în fiecare an, dar numai cele făcute de ANAD, cu bani de la bugetul de stat. De ani buni, LPF nu comandă niciun test. Dar, am vorbit cu UEFA şi vor încerca să le explice că fiecare structură are obligaţia să-şi facă controale antidoping, să-şi păstreze sportul respectiv curat. Există în lege şi sancţiuni şi vom vedea ce vom face dacă LPF nu se va implica”.

Răspunsul Ligii a fost unul prompt și a venit prin intermediul site-ului oficial. Oficialii LPF au publicat un comunicat în care precizează că „LPF nu s-a opus niciodată efectuării unor astfel de controale, îndeplinindu-și, cu bună credință, atribuțiile care îi revin în materie conform legii”.

De asemenea, același comunicat precizează că LPF a avut ideea unui parteneriat cu ANAD însă colaborarea nu s-a realizat din cauza faptului că parțile nu s-au pus de acord în privința detaliilor financiare.

„La începutul sezonului competițional 2014 - 2015, LPF a depus demersurile necesare încheierii unui contract cu Agenția Națională Anti Doping, având ca obiect furnizarea de testări doping, dar prețul prohibitiv solicitat de Agenție a făcut imposibilă această colaborare, LPF sau membrii afiliați acesteia, alegând să achite punctual fiecare testare solicitată. Potrivit dispozițiilor normative, LPF are obligația de a suporta costurile analizelor de laborator în cazul unui rezultat pozitiv, or până la acest moment nu au existat astfel de situații în fotbalul profesionist din România”.

În finalul comunicatului se precizează că Liga își dorește teste anti-dopind pentru toți fotbaliștii din competiția internă, nu doar a celor care vor participa la Euro, așa cum a precizase Graziela Vâjială.

„LPF propune ANAD organizarea urgentă a unei acțiuni comune în acest sens, adresată tuturor fotbaliștilor legitimați la cluburile din Liga 1 Orange. Asigurăm toți iubitorii de fotbal din România că LPF va sprijini în mod activ, alături de ANAD, lupta împotriva dopajului în sport, apreciind necesitatea deschiderii unui dialog constructiv între cele două instituții, având în vedere obiectivele comune ale acestora”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri