Adrian Năstase vrea să investească în fotbal

Data publicării:
adrian nastase facebook
Foto: Facebook

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, că este dispus să participe la proiectul de preluare a FC Dinamo de la actualul acţionar majoritar Ionuţ Negoiţă, iniţiativă ce-i aparţine fostului internaţional Cornel Dinu, informează News.ro.

adrian nastase facebook
Foto: Facebook

„I-am transmis domnului Dinu dorinţa mea de a participa la un proiect de revigorare a clubului Dinamo”, a declarat Năstase, cunoscut fan dinamovist.

Dinu intenţionează să înfiinţeze un ONG care să cumpere acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă, după modelul asociaţiei fondate în 1994 care a preluat gruparea de fotbal „alb-roşie” de la Ministerul de Interne. Dinu doreşte să-i atragă în acest proiect şi pe antrenorul Mircea Lucescu, dar și pe omul de afaceri Ion Țiriac.

Am vorbit cu Mircea Lucescu. Este un dinamovist pur sânge, dorește să participe, dar mi-a spus că are rezervele lui față de ce s-a întâmplat în România. A zis că atunci când va reveni în țară va analiza proiectul și dacă va constata că e spre binele lui Dinamo, va participa. Vom avea o discuție și în acest sens cu Ion Țiriac, care simpatizează Dinamo, iar la finalul anilor 90 chiar a vrut să preia echipa. N-am vorbit deocamdată, dar vom avea în viitorul apropiat o discuție cu domnul Țiriac. Pașii adevărați au pornit deja. Cei care suntem legați de acest concept avem diferite contacte cu oameni din toate categoriile. Nu evit să spun că sunt oameni potenți, care au dovedit că se poate face profit și fără încălcarea legii. Avem răspunsuri pozitive de la oameni capabili, cu societăți cu profituri mari”, a declarat Cornel Dinu într-o intervenție telefonică la Digi Sport Special.

Adrian Năstase s-a numărat printre membrii fondatori ai asociaţiei create în 1994.

Pe de altă parte, amul de afaceri Adrian Thiess a declarat de curând că un grup de investitori din Zona Golfului negociază cu acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, preluarea clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Actualul acţionar majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat la mijlocul lunii noiembrie 2017 că a decis să se retragă de la gruparea bucureşteană, ale cărei acţiuni vrea să le vândă. Negoiţă a precizat că preţul cerut în schimbul acţiunilor pe care le deţine este de aproxiamtiv 5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri