Video Atletico Madrid - Chelsea. Meci de 1,5 miliarde de euro, azi, pe Arena Națională

Data publicării:
atletico madrid antrenament arena nationala profimedia-0592716426
Jucătorii Atletico Madrid s-au antrenat luni, 22 februarie 2021, pe Arena Națională din București, înaintea meciului cu Chelsea din primul tur al optimilor UEFA Champions League Foto: Profimedia

Meci de 1,5 miliarde de euro pe Arena Națională. La atât sunt estimați jucătorii Atletico Madrid și Chelsea care vor juca azi pe cel mai mare stadion din România.  Duelul dintre spanioli şi englezi contând pentru optimile UEFA Champions League se va da la Bucureşti, pe Arena Naţională, marți seară, de la ora 22:00. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Spaniolii vor găzdui prima manşă a optimilor UEFA Champions League, cu Chelsea, pe Arena Naţională. Restricțiile pentru pandemie impuse în Spania i-au făcut pe cei de la Atletico să aleagă un alt teren decât cel de acasă pentru confruntarea cu englezii, care ar fi trebuit să stea în carantină dacă veneau la Madrid. Așa ca ibericii au ales să revină la Bucureşti, oraşul care a purtat noroc echipei lui Simeone în finala UEFA Europa League din 2012. 

Atletico Madrid şi Chelsea sunt la egalitate perfectă în întâlnirile directe din cupele europene. S-au întâlnit de şapte ori, iar ambele echipe au obţinut câte două victorii. Ultima oară, Atletico a eliminat Chelsea în semifinalele UEFA Champions League din 2014. Atunci, spaniolii au eliminat echipa londoneză şi au ajuns în finala UEFA Champions League. 

„A fost un moment important şi pentru club, pentru că a câştiga un trofeu este mereu important. Desigur că amintirea aceea ne bucură”, spune Diego Simeone - antrenorul echipei Atletico Madrid.

Cele două echipe sunt însă la egalitate perfectă la capitolul întâlniri directe: ambele au câte două victorii dintr-un total de şapte meciuri. Chiar şi golaverajul este egal: 11 la 11.

Atletico-Chelsea. Declarații înainte de meci

„Avem un meci important, împotriva unui rival puternic, care are jucători foarte buni, este un club puternic. Odată cu venirea lui Tuchel, s-au îmbunătăţit multe, s-a văzut în ultimele lor meciuri”, spune Diego Simeone.

„Au schimbat antrenorul, au schimbat şi sistemul şi au rezultate bune în ultimul timp. Chelsea este o echipă puternică, jucători tineri, cu un mare potenţial ofensiv. Noi suntem pregătiţi să îi înfruntăm şi să încercăm să câştigăm meciul”, a declarat și Stefan Savic de la Atletico Madrid.

„Când întâlneşti Atletico în prima rundă eliminatorie a Ligii Campionilor, ştii că trebuie să fii la cel mai înalt nivel şi acolo vrem să fim. Suntem încrezători, suntem entuziasmaţi şi concentraţi să fim în cea mai bună formă la Bucureşti”, spune, la rândul său, Thomas Tuchel - antrenorul lui Chelsea.

Atletico Madrid are în palmares trei finale UEFA Champions LEague, însă nu a câştigat niciodată trofeul. Chelsea l-a obţinut în 2012, după o finală cu Bayern Munchen.

Cum au reacționat vedetele Atletico Madrid la primirea fanilor români

Dacă cei de la Chelsea au ajuns cu 24 de ore înainte de meci, jucătorii de la echipa spaniolă au venit de duminică seara în România. Cum meciul este fără spectatori, fanii Atletico Madrid din Romania i-au întâmpinat pe jucători la hotel, înainte de antrenament.

Fanii echipei spaniole au venit la hotelul din centrul Capitalei cu două ore înainte de ora la care era anunțat antrenamentul. Cu toții regretă că nu au cum să meargă la meci.

„Nașpa că nu e cu spectatori, însă am venit să îi văd, poate apuc să fac o poză cu ei. Da, îmi place Atletico Madrid de vreo 3 ani, aproape 4”, spune un tânăr.

Un altul confirmă că s-ar fi dus la meci, indiferent de preț. „Este un meci mare care se joacă în România, trebuia să profităm de ocazie”, spune tânărul.

Printre fani se numără și două fete: „Nu îmi vine să cred!”

Când jucătorii au ieșit din hotel, fanii români au încercat să le atraga atenția. Din cauza pandemiei, jucătorii nu au avut voie însă să interacționeze. S-au urcat direct în autobuz, fără a se uita în stânga sau dreapta. Degeaba fanii au strigat vedetele încercând să le atraga atenția, să se uite și să facă o poză fie și dincolo de geamul autobuzului: „Luis, Luis! Felix, Felix! Suarez, Suarez, te rog!”. Din autocar, unii jucători au aruncat însă o privire și le-au făcut semne discrete de încurajare fanilor.

„Sunt fan, am vrut să fac poze, dar n-am reușit, au avut bodyguard și nu s-a putut”, a declarat dezamăgit un fan. Totuși, le transmit încurajări: „Hai, Atletico Madrid!”

După întâlnirea de la distanță cu fanii din Români, jucătorii au mers luni la ultimul antrenament oficial, înainte de meciul de azi de la ora 22:00, pe Arena Națională, împotriva echipei din Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri