Becali, „trădat” de Lăcătuş: A mâncat şi a jumulit de la Steaua

Data actualizării: Data publicării:
becali

Patronul Stelei, Gigi Becali, a lăsat să se înţeleagă că este dezamăgit de faptul că antrenorul Marius Lăcătuş s-a alăturat proiectului Clubului Sportiv al Armatei Steaua de a înfiinţa o secţie de fotbal, scrie News.ro.

becali
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat la Digi Sport dacă este dezamăgit de Lăcătuş că se alătură proiectului CSA Steaua, Becali a răspuns: „Nu sunt dezamăgit. Ştii de ce? Eu nu-mi pun încredere în oameni, eu îmi pun în Dumnezeu şi-n Hristos. Toţi oamenii vor să câştige bani şi după aia te trădează la primul colţ. Au mâncat şi au jumulit de la Steaua, toţi au jumulit, taca-taca-taca. Toată lumea a jumulit”.

Becali este convins de faptul că noua secţie de fotbal de la CSA Steaua nu reprezintă o concurenţă pentru echipa sa.

„Echipa aia nu o să promoveze niciodată, că-i trebuie bani. Dacă pleacă de la zero, zero are palmares. Palmaresul nu poţi să-l bagi în cuier şi după acea să-l scoţi după nu ştiu cât timp. Palmaresul şi istoria înseamnă continuitate. Sigla e altceva, palmaresul şi istoria sunt altceva. O să ajungă până-n liga a doua, nu o să promoveze niciodată, că nu o să aibă valoare ca să promoveze. Îţi trebuie bani ca să promovezi şi o să rămână în Liga a II-a. Dacă o să intre în Liga I, nu o să aibă bani ca să ţină echipa. În Liga a II-a o dau unui privat? Nu o să o ia nimeni, sunt multe echipe date gratis, Astra, Petrolul, nu le-a luat nimeni. Hai să aşteptăm cinci ani, să trăim până atunci”, a afirmat el.

Gigi Becali nu se teme nici de faptul că noua echipă va câştiga simpatia milioanelor de suporteri stelişti: „Se pot numi Steaua Bucureşti, dar şi noi ne numim Steaua Bucureşti. Noi vom avea sute de mii de spectatori şi ei vor avea galerie. Dacă vor avea 2.000. Când vor fi în Liga 1 vor avea 2.000. Iar noi vom avea milioanele de români. Ştiţi ce liniştit stau acum? Nu mai plătesc amenzi, nu mai aud înjurături. Plăteam sute de mii de euro amenzi din cauza lor. Aşa vreau să fie. Vreau cu spectatori, vreau cu suporteri, vreau cu galerie, îmi place galeria, îmi place spectacolul, dar un spectacol frumos, fără să plătesc amenzi.”

Marius Lăcătuş a fost numit antrenor-coordonator (director-tehnic) al secţiei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua Bucureşti, iar echipa de seniori va folosi emblema FC Steaua, gruparea lui Gigi Becali, pe care a câştigat-o în instanţă a anunţat, luni, site-ul oficial al grupării MApN.

„Contractul de colaborare perfectat în data de 12 decembrie prevede o strategie de dezvoltare integrată a acestei discipline sportive pe următorii cinci ani, care include înfiinţarea unei echipe de fotbal la nivel de seniori şi înscrierea acesteia în liga a IV-a, începând cu sezonul competiţional 2017-2018. Echipa va evolua sub numele Steaua Bucureşti şi sub sigla înregistrată la OSIM cu numărul 130904, atribuită definitiv CSA Steaua Bucureşti prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Obiectivele de performanţă fixate pentru echipa ce va fi coordonată de Marius Lăcăuş sunt sincronizate cu planurile de modernizare a infrastructurii sportive – baza de pregătire şi stadionul de fotbal. Astfel, prin promovări succesive în ligile superioare, echipa de fotbal seniori a CSA ar urma să evolueze, începând cu sezonul 2020-2021, în Liga Naţională, pe noul stadion de fotbal din Ghencea”, se arată pe site-ul CSA Steaua.

Marius Lăcăuş a jucat timp de 13 sezoane la Steaua, în perioadele 1983-1989 şi 1993-2000, timp în care a cucerit Cupa Campionilor Europeni – în 1986, Supercupa Europei – în 1987, 10 titluri de campion şi şapte Cupe al României.

În vârstă 52 de ani, Lăcătuş a antrenat şi echipa lui Gigi Becali, în trei mandate, 2007-2008, 2009 şi 2010-2011. Ultima echipă pregătită de el a fost Poli Iaşi, în 2013-2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri