Fotbalul din Europa se oprește. UEFA a suspendat toate competițiile, statele suspendă meciurile interne

Data publicării:
MONTE CARLO, MONACO - AUGUST 28: A general view of the UEFA Champions League trophy at the UEFA Champions League Draw for the 2008/2009 season at the Grimaldi Center on August 28, 2008 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Foto: GettyImages

UEFA a anunțat astăzi că va suspenda toate competițiile europene care urmau să se desfășoare săptămâna viitoare, printre care Champions League și Europa League, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit BBC.

Extragerile pentru următoarele runde ale competițiilor, programate pe 20 martie, au fost și ele amânate.

Forul european a anunțat că va comunica în timp util deciziile viitoare în ceea ce privește programarea meciurilor amânate.

UEFA a invitat reprezentanți de la toate cele 55 de asociații membre la o întâlnire marțea viitoare, pentru a discuta măsurile care trebuie luate în contextul pandemiei de coronavirus. Desfășurarea EURO 2020 va fi discutată la această întâlnire.

Peste 125.000 de oameni au fost diagnosticați cu coronavirus în 118 țări din toată lumea, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. În România au fost testate pozitiv cu coronavirus 70 de persoane.

Premier League se suspendă

Actualul sezon din Premier League a fost suspendat până pe 3 aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta fiind ultima ligă de top din Europa care în care organizatorii iau această decizie. Până acum, prima ligă din Spania, Italia, Portugalia, Olanda și Irlanda a fost suspendată, iar meciurile din Bundesliga și Ligue 1 se joacă fără spectatori, informează The Independent.

Jucătorii echipei Chelsea Londra sunt izolați, după ce fotbalistul Hudson Odoi a fost testat pozitiv cu coronavirus, însă și jucători sau angajați ai mai multor cluburi, printre care Manchester City, Everton, Leicester City sau Bournemouth, sunt izolați dupa ce au prezentat sau au luat contact cu persoane care prezintă simptome.

Totodată, antrenorul echipei Arsenal Londra, Mikel Arteta, a fost diagnosticat cu coronavirus. 

Meciurile amânate din Champions League și Europa League (17-19 martie)

Champions League

Bayern Munich v Chelsea (3-0)
Barcelona v Napoli (1-1)
Man City v Real Madrid (2-1)
Juventus v Lyon (0-1)

Europa League

Bayer Leverkusen v Rangers (3-1)
Getafe v Inter Milan
Șahtior Donețk v Wolfsburg (2-1)
Wolverhampton v Olympiakos (1-1)
FC Basel v Eintracht Frankfurt (3-0)
FC Copenhagen v Istanbul Basaksehir (0-1)
Manchester United v LASK (5-0)
Roma v Sevilla

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri