Lionel Messi a câştigat din nou „Balonul de Aur”. Cristiano Ronaldo nu a prins podiumul

Data actualizării: Data publicării:
Lionel Messi ține în brațe al șaptelea trofeu Baloul de Aur câștigat.
Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul „Balonul de Aur”. Foto: Profimedia Images

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul „Balonul de Aur”, pentru cel mai bun jucător al anului, decernat, luni, la Paris, în cadrul galei organizate de revista France Football.

Messi (23 ani), care şi-a mărit astfel recordul de trofee pe care îl deţinea (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021), s-a impus în duelul său cu atacantul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen) şi cu italianul de origine braziliană Jorginho (Chelsea).

În alegerea sud-americanului a cântărit mult şi câştigarea primului său trofeu cu echipa naţională, Copa American, în această vară, în Brazilia.

Lewandowski a trebuit să se mulţumească în cadrul galei cu titlul de cel mai bun atacant (golgheter).

Messi a fost protagonistul unui transfer istoric în această vară, de la FC Barcelona, clubul la care şi-a petrecut întreaga sa carieră de până atunci, la Paris Saint-Germain. Sud-americanul a reuşit să obţină în sezonul trecut doar un trofeu cu Barca, şi anume Copa del Rey, pe lângă titlul de golgheter din La Liga, mai notează sursa citată de Agerpres.

De remarcat că marele său rival Cristiano Ronaldo (locul 6) nu figurează pe podiumul trofeului pentru prima oară din 2010.

Clasamentul „Balonului de Aur”

1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona/PSG)
2. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen)
3. Jorginho (Italia/Chelsea)
4. Karim Benzema (Franţa/Real Madrid)
5. Ngolo Kante (Franţa/Chelsea)
6. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus/Manchester United)
7. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)
8. Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City)
9. Kylian Mbappe (Franţa/Paris SG)
10. Gianluigi Donnarumma (Italia/Milan AC/Paris SG)

Messi recunoaşte că decisivă pentru câştigarea Balonului de Aur a fost Copa America

Fotbalistul argentinian a declarat în cadrul conferinţei de presă care a urmat galei de la Paris că decisivă pentru obţinerea trofeului a fost câştigarea competiţiei Copa America, anul acesta, cu naţionala Argentinei.

„Am făcut un sezon bun cu Barcelona, chiar dacă nu am reuşit să câştigăm La Liga sau Liga Campionilor. Copa America a făcut diferenţa pentru a câştiga din nou acest trofeu (Balonul de Aur, n. red.). Este o mândrie că sunt primul jucător care îl câştigă în tricoul echipei PSG. Este ceva special, o onoare”, a spus Messi, potrivit AFP.

„Acest premiu îmi dă forţa pentru o nouă etapă, la un nou club. Mă bucur că mi-am văzut familia fericită în seara asta. Este un premiu individual, dar Copa America este un trofeu pentru o echipă. Vom face totul pentru a câştiga un nou trofeu cu Argentina”, a mai spus atacantul.

În legătură cu un posibil al optulea Balon de Aur, Messi a spus: „Cred că un lucru duce la altul. Cel mai important este de a ajunge la un nivel de grup (la PSG) cum s-a întâmplat cu Argentina la Copa America. Trebuie să mă adaptez la noul meu club, la noul meu mediu, iar acest trofeu mi-a dat multă energie”, potrivit sursei citate de Agerpres.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri