România, victorie de poveste în Austria, cu cea mai puternică echipă din grupă. Tricolorii urcă pe primul loc

Data actualizării: Data publicării:
echipa nationala de fotbal a romaniei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Din articol

România a învins Austria acasă și a devenit liderul grupei. Tricolorii au învins în deplasare cu 3-2 după un meci extraordinar. Mirel Rădoi își trece în palmares prima victorie pe banca Naționalei. România obține o victorie importantă, după un meci fantastic reușit de tricolori. Denis Alibec, Dragoș Grigore și Alex Maxim au semnat primul succes al lui Mirel Rădoi pe banca naționalei României.

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Austriei cu scorul de 3-2 (1-1), luni seara, pe Woerthersee Stadion din Klagenfurt, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor.

Știre în curs de actualizare.


Meciul Austria - România, din etapa a doua a fazei grupelor Ligii Națiunilor, se dispută luni, de la ora 21:45 și poate fi urmărit LIVE TEXT pe Digi24.ro.

Minutul 90: România nu a renunțat la ofensivă. Șut periculos al lui Nicolae Stanciu, dar portarul austriecilor este la post.

Minutul 86: Cartonaș galben pentru Stanciu, după un fault la jumătatea terenului. România joacă cu 5 fundași. 

Minutul 84: România stă doar în propria jumătate. Austrieci aleargă după egalare.

Minutul 80: GOL AUSTRIA. Onisiwo marchează pentru gazde. Sperăm că austriecii nu mai marchează în următoarele 15 minute.

Minutul 74: Nedelcearu intră în locul lui Chiriceș. „Fragmentați jocul!”, strigă Rădoi de la margine. România a mai bătut Austria în urmă cu 34 de ani. Au marcat Hagi, Lăcătuș și Iovan două goluri.

Minutul 73: România, bară după o lovitură liberă executată de Iancu.

Minutul 69: GOOOL ROMÂNIA!  Ce gol, Maxim!!! De generic! Execuția lui Maxim ne face liderul grupei. De ani buni nu s-au mai văzut așa goluri. Mirel Rădoi, de la margine: „Hai, băieți, mai sunt 20 de minute!”. Maxim a ajuns la 4 goluri pentru Națională.

Minutul 67: Mirel Rădoi îl aruncă în luptă golgheterul României, George Pușcaș. Marcatorul golului cu Irlanda de Nord intră în locul lui Denis Alebec.

Minutul 60: Austria introduce un jucător de atac: Onisiwo. Norvegia conduce la Belfast cu 5-1. La acest scor, România este liderul grupei.

Minutul 57: Ocazie pentru România. Alibec croșetează prin apărarea austriacă dar niciun coechipier nu este pe fază la pasa cu călcâiul.

Minutul 51: GOOOL ROMÂNIA! Dragoș Grigore marchează cu stângul din 6 metri după o lovitură liberă executată de Maxim. Sperăm ca România să păstreze rezultatul. Este primul gol al lui Grigore la Națională. Hai, România!

Minutul 47: Cartonaș galben pentru Dragoș Grigore după un fault asupra lui Sabitzer. Austriecii domină începutul actului secund.

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45 (+3): Pauză.

Minutul 45: Se arată 3 minute de prelungire. Austria atacă mai mult. Coman se aruncă pe jos în fața careului de 16 metri dar nu îl păcălește pe arbitru care lasa jocul să continue.

Minutul 40: Deac părăsește terenul accidentat, pe targă. Intră Iancu. Tricolorii joacă retras. Un singur jucător a mai rămas în terenul gazdelor.

Minutul 33: Stanciu, mare ocazie de gol. Mingea însă îl lovește în spate pe Chiricheș, apoi e respinsă de un jucător austriac.

Minutul 32: Ianis Hagi este trimis la încălzire. Norvegia conduce cu 3-1 Irlanda de Nord.

Minutul 29: Ambele echipe greșesc pe faza de atac, jocul este fragmentat. Bancu, ușor dezorientat la mai multe faze de atac ale gazdelor. Corner pentru austrieci. Recuperează perfect Chiricheș și trimite mingea departe de poartă.

Minutul 21: O nouă ocazie pentru Austria. Șutul a fost deviat în corner. Echipa gazdă, mai periculoasă în ultimele minute.

Minutul  17: GOL AUSTRIA. Eroare în defensiva României și Baumgartner înscrie. Scorul devine 1-1. 

Minutul 10: Austria ratează o mare ocazie. Hinteregger lovește bara într-o fază în care Tătărușanu era bătut.

Minutul 3: GOOOL ROMÂNIA! Denis Alibec marchează magistral de la 16 metri!

Minutul 1: A început meciul. Lovitura de începere a aparținut gazdelor.

Echipele de start:

Austria: Schlager - Lainer, Posch, Hinteregger, Ulmer - Gillitsch, Baumgartlinger -  Sabitzer, Schlager, Baumgartner - Gregoritsch

România: Tătărușanu - Burcă, Chiricheș, Dr. Grigore, Bancu - Maxim, Crețu, Stanciu - Deac, Alibec, Fl. Coman

După meciul cu Irlanda de Nord, Ciprian Tătărușanu i-a depășit la numărul de meciuri pentru România (68) pe Cornel Dinu și pe selecționerul său, Mirel Rădoi!

La partida cu Austria l-ar putea depăși pe Constantin Gâlcă, intrând astfel în TOP 20 cei mai selecționați tricolori. Iar echipa sa de club i-a urat succes înaintea meciului cu Austria.

Singura victorie împotriva adversarei din această seară datează de acum 34 de ani! Atunci, pe 10 septembrie 1986, tricolorii antrenați de Mircea Lucescu s-au impus cu 4-0.


Partida cu Austria va consemna al doilea meci condus de Mirel Rădoi la prima reprezentativă, după remiza cu Irlanda de Nord, 1-1 pe Arena Națională, scrie digisport.ro.

Dacă România a debutat cu un rezultat de egalitate în noua ediție a Ligii Națiunilor, meci în care a condus până în minutul 86 și a avut superioritate numerică mai bine de o repriză, Austria, adversarul de luni, a obținut trei puncte din meciul cu Norvegia.

Austria s-a impus cu 2-1, la finalul unui meci în care a dominat mai mult decât o arată scorul final.

Austria - România, echipele probabile

Austria: Schlager - Lainer, Posch, Dragovic, Ulmer - Ilsanker, Schlager - Onisiwo, Sabitzer, Baumgartner – Gregoritsch

România: Tătărușanu - Hanca, Burcă, Chiricheș, Toșca - Cicâldău, Crețu, Stanciu - Ianis Hagi, Pușcaș, Maxim.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri