România a câștigat amicalul de lux cu Chile: 3-2

Data actualizării: Data publicării:
romania pantilimon

Reprezentativa României a învins, marţi, pe Cluj Arena, cu scorul de 3-2, selecţionata statului Chile, deţinătoarea Copei America şi locul 4 în ierarhia FIFA, după ce a fost condusă cu scorul de 2-0. Chilienii au evoluat cu un jucător mai puţin după eliminarea lui Medel din minutul 33.

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 23:00 - Golurile „tricolorilor” au fost marcate de Stancu '31, Stanciu '60 şi Băluţă '83, în timp ce pentru chilieni au înscris Vargas '8 şi Valencia '18.

0-1: Alexis Sanchez i-a pasat lui Vargas şi acesta a înscris cu un şut în forţă de la 17 metri.
0-2: Vargas a preluat pe piept un balon în mijlocul careului României, i-a pasat lui Valencia şi acesta a marcat cu un şut de la 6 metri lateral dreapta.
1-2: Stancu a transformat impecabil o lovitură liberă directă de la 20 de metri uşor lateral dreapta.
În minutul 33, Andone l-a împins pe Medel, iar chilianul a reacţionat şi l-a lovit pe atacantul român. Arbitrul Bas Nijhuis i-a arătat direct cartonaşul roşu fundaşului chilian.
2-2: Ganea a pătruns în partea stângă, a întors balonul în centru şi Stanciu a înscris cu un şut plasat de la 18 metri.
3-2: Stanciu a şutat de la 25 de metri, Herrera a respins în faţă şi Băluţă a înscris la debutul la naţională cu un şut cu latul de la 7 metri.

România: Pantilimon - Benzar (Ivan '46), Chiricheş, Toşca, Ganea (Ţîru '70) -  Pintilii, R. Marin (Rotariu '46) - Hanca, Stanciu (Bicfalvi '86), Stancu (Băluţă '66) - Andone (Grozav '46). Selecţioner: Christoph Daum.

Chile: Herrera - P. Diaz, Medel, Roco, Mena (Rodriguez '89) - Aranguiz (Vidal '54), M. Diaz (Silva '54), Gutierrez (Fuenzalida '83) - Valencia (Isla '46), Vargas (Puch '65), Alexis Sanchez. Selecţioner: Juan Antonio Pizzi.

Cartonaşe galbene: Stanciu '28, R. Marin '36, Hanca '90+1 / Aranguiz '28.

Cartonaş roşu: Medel '33.

Meciul a fost arbitrat de olandezul Bas Nijhuis, ajutat de asistenţii Rob Van de Ven şi Charl Schaap. Arbitru de rezervă a fost Istvan Kovacs.

Înaintea meciului a fost omagiat Lucian Sânmărtean, care s-a retras de la echipa naţională. Sânmărtean şi fetiţa lui, Natalia, în vârstă de 7 ani, au dat lovitura de începere a meciului.


ACTUALIZARE 22:46 - Gooooool Băluță. Mijlocașul Craiovei, aflat la debut, a marcat golul ce poate fi al victoriei. Totul a plecat de la un aut al lui Toșca, Ivan a preluat și a scos în spate la Stanciu, acesta din urmă a șutat în forță din afara careului, Herrea a respins în față și Băluță, pe fază, a marcat sec. Tricolorii conduc câștigătoarea Copa America din minutul 83 cu 3-2.

ACTUALIZARE 22:20 - Gooool, România. 2-2. Marchează superb Nicolae Stanciu în minutul 60. Mijlocașul lui Anderlecht a restabilit egalitatea, după o execuție absolut fenomenală. Stanciu a primit o pasă, în afara careului, de la Ganea, a preluat, după care s-a dus puțin spre centru și a șutat superb cu dreptul. Mingea a lovit bara din stânga porții, după care a intrat în plasă.  Nu trebuie uitat că echipa oaspete evoluează în 10 oameni. La pauză au ieșit Andone, Benzar și Marin și au intrat GROZAV, ROTARIU și IVAN.

ACTUALIZARE 21:40 - Chile joacă din minutul 35 cu un om în minus. Gary Medel, căpitanul selecționatei sudamericane l-a faultat pe Andone, după ce a cedat nervos, fără balon, iar arbitrul i-a arătat direct cartonașul roșu.

ACTUALIZARE 21:35 - Gol, România. Tricolorii reduc din diferență. Bogdan Stancu a transformat impecabil, dintr-o lovitură liberă, de la aproximativ 20 de metri, în vinclul din stânga sus. Cu câteva minute mai devreme dintr-o poziție foarte bună, atacantul nostru a trimis pe lângă bară, pe colțul scurt, după o centrare foarte bună a lui Benzar.

ACTUALIZARE 21.25 - Gol, Chile. România este condusă cu 2-0 din minutul 18. A marcat Leonardo Valencia. Altă fază în care apărarea noastră a fost făcută KO. Vargas a preluat superb, în careul nostru, sub „protecția” lui Ganea, care s-a dus târziu la marcaj, acesta i-a pasat în lateral lui Valencia, iar atacantul care evoluează în Chile, la Palestino, a trimis lejer în plasă, printre picioarele lui Pantilimon.

ACTUALIZARE 21.15 - 1-0 pentru Chile. A înscris Vargas în minutul 8. Golgheterul sud-americanilor la ultimele două ediții ale Cupei Americii, pe care Chile le-a câștigat, a deschis scorul. Alexis Sanchez a controlat foarte bine balonul, pe care l-a trimis printre picioarele lui Pintilii, la marginea careului de 16 metri, după care Vargas, din poziție centrală, a reluat din prima, pe colțul scurt, fără nicio șansă pentru Pantilimon.


ACTUALIZARE 21:00 - ECHIPELE DE START:

România (4-2-3-1): 1. Costel Pantilimon - 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 3. Alin Toşca, 21. Cristian Ganea - 8. Mihai Pintilii, 18. Răzvan Marin - 20. Sergiu Hanca, 23. Nicolae Stanciu, 19. Bogdan Stancu - 9. Florin Andone 
Selecţioner: Christoph Daum.

Rezerve: 12. Silviu Lung jr, 16. Florin Niţă - 4. Florin Gardoş, 5. Dorin Rotariu, 7. Alex Chipciu, 10. Gheorghe Grozav, 11. Andrei Ivan, 13. Alex Băluţă, 14. Iasmin Latovlevici, 15. Bogdan Ţîru, 17. Eric Bicfalvi, 22. Cristian Săpunaru.

Chile (4-2-3-1): 23. Johnny Herrera - 2. Eugenio Mena, 3. Enzo Roco, 17. Gary Medel (căpitan), 13. Paulo Diaz - 20. Charles Aranguiz, 21. Marcelo Diaz - 7. Alexis Sanchez, 14. Felipe Gutierrez, 19. Leonardo Valencia - 11. Eduardo Vargas
Selecţioner: Juan Antonio Pizzi

Rezerve: 12. Christopher Toselli - 4. Mauricio Isla, 5. Francisco Silva, 6. Jose Pedro Fuenzalida, 8. Arturo Vidal, 9. Angelo Sagal, 15. Jean Beausejour, 16. Martin Rodriguez, 18. Gonzalo Jara, 22. Edson Puch, 25. Guillermo Maripan, 26. Cesar Pinares.


Pentru asta, sursele Digi Sport anunţă că Daum va schimba sistemul de joc: va trece de la un 5-4-1 defensiv la 4-2-3-1, chiar dacă la conferinţa de presă de luni a accentuat faptul că nu garantează că România va fi o echipă care să îşi atace în valuri adversarul.

„Nu voi putea juca ofensiv mâine. Aţi înţeles greşit ce am spus la început. Nu am spus că vom fi ofensivi, am spus că vom lupta şi vom ataca pentru a obţine mingea de la adversar. Vreau ca jucătorii mei să fie mai activi, să atacăm fără minge”, a fost declaraţia neamţului de 63 de ani.

Stanciu, Hanca şi Grozav, rezerve cu Polonia, titulari cu Chile

Cele mai multe schimbări vor fi făcute în linia mediană, acolo unde Nicolae Stanciu, Sergiu Hanca şi Gicu Grozav, toţi trei rezerve utilizate la Varşovia, vor juca acum din primul minut, în spatele lui Florin Andone.

Astfel, din schemă vor sări Alexandru Chipciu, Bogdan Stancu şi Mihai Pintilii. Introducerea celor trei în duelul cu leşii lui Lewandowski a adus cele mai bune momente ale României, venite din păcate după ce vârful lui Bayern Munchen îşi completase hat-trick-ul de efect.

Hanca şi Stanciu au reuşit să destabilizeze în mai multe rânduri apărarea organizată a lui Nawalka, într-adevăr fără să aducă prea multe ocazii din poziţii clare de gol. Hanca a fost cel care a fost aproape de golul de 2-3, cu două minute înainte de final.

Ciprian Tătăruşanu va rămâne între buturile României, deşi Daum s-a gândit iniţial să schimbe; un argument în plus pentru această variantă e şi faptul că fostul stelist a fost prezent la conferinţa de presă. Chiar dacă vorbim de un meci important, selecţionerul voise iniţial să îi dea o şansă lui Costel Pantilimon. Se dorea astfel încurajarea goalkeeper-ului, după un sezon în care a prins de foarte puţine ori poarta lui Watford.

Doar cinci meciuri a apărat Panti (cotat la 3,5 milioane de euro) în toate competiţiile pentru echipa condusă atunci de Walter Mazzarri. Costel nu a găsit încă o variantă mai bună, dar vrea neapărat să plece la o echipă unde să aibă asigurat locul de titular.

Săpunaru, singurul absent din defensivă

Daum va folosi patru fundaşi, iar singurul care va lipsi faţă de duelul cu Polonia este Cristi Săpunaru, jucătorul care a comis primul penalty al meciului, care a dus la dechiderea scorului, după o jumătate de oră în care adversarii nu avuseseră ocazii clare de gol.

Astfel, cei patru vor fi Romario Benzar, Vlad Chiricheş, Alin Toşca şi Iasmin Latovlevici, iar în linia mediană vor fi titulari Răzvan Marin şi Eric Bicfalvi, sărind din schenă Pintilii, căruia la 32 de ani i-ar putea pica greu două meciuri în trei zile, la finalul unui sezon încărcat.

Bicfalvi a fost ultima oară titular în echipa României în primul meci oficial al lui Daum, cu Muntenegru (1-1), atunci când selecţionerul a fost criticat că a folosit o linie de mijloc formată din trei jucători lenţi, Hoban, Săpunaru şi Bicfalvi.

Florin Andone nu are adversar în atacul României, ţinând cont că Daum va juca din nou cu un singur vârf. Jucătorul lui Deportivo La Coruna este cel mai bine cotat român, galicienii nefiind dispuşi să se despartă de el pentru mai puţin de 30 de milioane de euro.

Jucătorul de 24 de ani este un adevărat luptător şi se poate duela fizic cu fundaşii adverşi, având şi o capacitate la efort mare, fiind genul de atacant care face un pressing total la stopperii oricărei echipe.

Echipa probabilă: Tătărușanu, Latovlevici, Toșca, Chiricheș, Benzar, Marin, Bicfalvi, Grozav, Stanciu, Hanca, Andone.


Transmisiuni la Digi Sport:

  • Fotbal: amical Franţa - Anglia, marţi, pe Digi Sport 2, de la ora 22:00
  • Campionatul European U21 este în direct la Digi Sport, în perioada 16 - 30 iunie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri