Omul meciului PSG - Atletico va primi cetățenie română și ar putea juca la naționala lui Contra

Data actualizării: Data publicării:
postolachi1

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, marţi, că federaţia speră să rezolve până în toamnă problema acordării cetăţeniei române atacantului formaţiei PSG Virgiliu Postolachi.

„Pe Virgil Postolachi îl monitorizăm din luna septembrie a anului trecut. Geolgău l-a tot urmărit la echipa a doua a PSG, ştim de el de mult timp. Problema este cu obţinerea cetăţeniei, noi încercăm să facem tot ce ţine de noi să-i obţinem cetăţenia română acestui băiat. Sunt implicaţi de multă vreme toţi factorii care se pricep la treaba asta şi sperăm ca toamna asta să reuşim să punem la punct toate lucrurile. El şi-a manifestat dorinţa de a juca pentru România şi acesta este cel mai bun lucru. Bunicii lui au fost cetăţeni români şi îndeplineşte din punct de vedere juridic, legal, toate cerinţele pentru a obţine cetăţenia română”, a declarat Stoichiţă, la Pro X.

Postolachi, în vârstă de 18 ani, are naţionalitate moldoveană şi franceză. El a marcat, luni, golul prin care formaţia Paris Saint-Germain a învins, cu scorul de 3-2, echipa Atletico Madrid, într-un amical din cadrul International Champions Cup, disputat la Kallang.

Pentru câteva momente, un jucător moldovean le-a luat faţa lui Neymar şi Mbappe la PSG, scrie digisport.ro. Virgiliu Postolachi a marcat un supergol în meciul câștigat de PSG în fața lui Atletico Madrid. Atacantul moldovean pe care FRF vrea să îl naturalizeze a înscris în prelungirile partidei golul care a stabilit scorul final, 3-2.

Presa internaţională l-a ridicat în slăvi pe Postolachi care a marcat cu un şut superb de la marginea careului direct în plasa laterală, după ce a driblat elegant un jucător de-al lui Diego Simeone.

În opinia site-ului eurosport.fr, Postolachi a înscris un gol în genul celor reuşite de Edinson Cavani, celebrul atacant uruguayan al lui PSG.

L'Equipe l-a desemnat pe Virgiliu Postolachi omului meciului Paris Saint-Germain - Atletico Madrid (3-2), meci disputat luni la Singapore în cadrul International Champions Cup. „Tânărul atacant franco-moldovean” s-a remarcat şi prin felul în care a făcut faza defensivă, mai scriu cei de la L'Equipe.

Alte reacţii din presa internaţională

The Sun: „Magnifique. PSG - Atletico Madrid 3-2: Virgiliu Postolachi a marcat un gol uluitor în ultimele momente după o execuţie frenetică”.
Eurosport: „Reuşita din final a lui Virgiliu Postolachi a propulsat PSG peste Atletico Madrid”.
France Football: „Partida se îndrepta spre loviturile de departajare, când tânărul atacant Virgiliu Postolachi a aşezat balonul în plasa laterală”.

La vârsta de 18 ani, Postolachi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu U17 în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de către scouterii celor de la PSG încă de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reușit o ”dublă” în finala campionatului francez, dintre PSG U17 și AS Monaco U17, scor 3-0, disputată la data de 3 iunie 2017.

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgiliu a fost utilizat și în șase partide ale francezilor din Youth Champions League reușind să marcheze și două goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers și al lui Bayern Munchen. În partea a doua a jucat și pentru echipa a doua a lui PSG, angrenată în ”Național 2”, echivalentul Ligii 4 în România.

Planul mai marilor de la Casa Fotbalului nu va fi ușor de dus la îndeplinire, deoarece se pare că și oficialii Federației Franceze de Fotbal s-au arătat interesați de atacantul moldovean. Vârful a fost decisiv în finala campionatului Under 17, în care a marcat două goluri pentru PSG în victoria cu rivalii de la AS Monaco, scor 3-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri