Presa din Italia, după calificarea istorică a României în semifinalele EURO 2019: Un rezultat preconizat

Data publicării:
gazzetta dello sport

Cotidianul Gazzetta dello Sport a notat, luni seară, după ce România şi Franţa s-au calificat în semifinalele Campionatului European de tineret, iar italienii au ratat accederea în faza următoare în urma remizei de la Cesena, că remiza era una “anunţată” şi a subliniat că nu a existat niciun şut pe poartă.

"Spania şi Franţa, Germania şi România. Aceştia sunt cei mai buni tineri ai Europei. Şi nu, Italia nu este. Azzurri sunt afară de la Campionatul European, condamnaţi de preconizatul 0-0 din Franţa – România la Cesena şi chiar de acel eşec blestemat din meciul cu Polonia, din al doilea meci din grupă. Azzurri au rămas cu şase puncte, Franţa cea mai bună a doua clasată cu 7 puncte. Este un eşec, este inutil să negăm asta. Fotbalul italian lipseşte de la JO pentru a treia ediţie consecutivă. Azzurri au urmărit împreună meciul Franţa – România, care s-a desfăşurat exact cum se temeau. Vreo două intrări dure ale lui Manea şi Rus la fiul lui Thuram în primele 15 minute ne-a făcut să ne gândim că poate fi un meci adevărat. Şi totuşi, nici măcar un şut pe poartă în 90 de minute”, notează jurnalul italian..

Gazzetta dello Sport menţionează că în prima repriză au existat ceva emoţii la meciul României cu Franţa, iar apoi lucrurile s-au liniştit. “0-0, un rezultat convenabil pentru ambele echipe, iar Italia condamnată”.

România s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Campionatului European de tineret şi după 56 de ani la Jocurile Olimpice, în urma rezultatului de 0-0, înregistrat, luni, la Cesena, cu Franţa, în ultima etapă a Grupei C. România a câştigat grupa la golaveraj. Şi Franţa merge mai departe, în semifinale, ca echipa cea mai bună de pe locul 2.

În semifinale, joi, România va întâlni Germania, la Bologna, iar Franţa va da piept cu Spania, la Reggio Emilia.

România a participat ultima dată la JO de la Tokyo din 1964. Acum, România va merge tot la Tokyo, la JO din 2020.

Citește și:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri