România U21 a fost eliminată de Germania U21 în semifinalele EURO 2019, scor 2-4

Data actualizării: Data publicării:
Germany v Romania - 2019 UEFA European Under-21 Championship
România U21 a fost eliminată în semifinalele EURO 2019, după 2-4 cu Germania U21. Foto: Guliver/GettyImages

România U21 a fost eliminată joi de la EURO 2019, în semifinala împotriva reprezentativei Germaniei U21, scor 4-2. Nemții au întors rezultatul din prima repriză pe finalul meciului. Rămâne însă calificarea în careul de ași, o performanţă extraordinară care vine la pachet cu prezenţa la Jocurile Olimpice 2020 din Tokyo.

Citește și

VIDEO EXCLUSIV. Ministrul Sportului nu știe cine este căpitanul României U21

Ianis Hagi, după eliminarea României U21 de la EURO 2019: Avem foame de trofee, de rezultate

Ionuț Radu, după semifinala cu Germania U21: Eu sunt sigur că vom mai trăi astfel de veri

Gheorghe Hagi: Această generație ne-a depășit pe noi. Noi nu am jucat niciodată o semifinală

România U21 - Germania U21, scor 2-4 în semifinala EURO 2019. Mirel Rădoi: Două momente au decis meciul

Cristi Manea, după eliminarea de la EURO 2019: „Am ajuns în semifinală când nimeni nu ne dădea nicio șansă”

Klaus Iohannis, după semifinala de la EURO 2019: „Tricolori, ați făcut o țară întreagă mândră de voi!”

Pușcaș, după semifinala cu Germania: De acum încolo vom demonstra și mai mult că România are calitate

Germania U21 - Spania U21, finala de la EURO 2019

Actualizare 23:57. S-a stabilit finala de la EURO 2019: Germania U21 - Spania U21. Ibericii au învins Franța cu scorul de 4-1. 

Mateta a deschis scorul pentru francezi, în minutul 16, din penalty, însă spaniolii au fost cei care au intrat în avantaj la pauză, grație reușitelor lui Roca (25') și Oyarzabal (45+5'). Scorul final, 4-1, a fost stabilit în repriza secundă, când Olmo (47') și Mayoral (67') au punctat pentru spanioli.

Finala de la EURO 2019 se va disputa duminică.


Nadiem Amiri a deschis scorul pentru Germania U21. Fotbalistul lui Hoffenheim a marcat în minutul 21, după ce a depăşit mai mulţi adversari şi l-a învins pe Ionuţ Radu cu un şut bine plasat.

George Puşcaş a înscris pentru 1-1 în minutul 26. Atacantul lui Palermo a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri, după un penalty obţinut de Ianis Hagi şi acordat de arbitru după consultarea VAR. Tot Puşcaş a marcat pentru 2-1, în minutul 43, după o centrare primită de la Andrei Ivan şi o reluare excelentă a fotbalistului care evoluează în Italia.

Gian-Luca Waldschmidt a marcat pentru 2-2 în minutul 52, din penalty. Arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri după un fault în careu comis de Ianis Hagi.

Tot atacantul lui Freiburg făcut 3-2 pentru Germania, în minutul 90, după o lovitură liberă executată bine de la marginea careului.

Amiri a stabilit scorul final, 4-2, dintr-o lovitură liberă în urma căreia Alexandru Pașcanu a fost eliminat.

Performanță de aplaudat a României U21 

Minutul 95. Final de meci! România U21 este eliminată de la EURO 2019 în semifinale. Tricolorii au izbucnit în lacrimi pe teren.

Urmează semifinala dintre Spania U21 și Franța U21.

Minutul 93. Este gol. Amiri marchează din lovitură liberă. Visul României de a se califica în finala EURO 2019 s-a încheiat.

Minutul 92. Cartonaș roșu pentru Pașcanu. Fundașul român a făcut un fault la marginea terenului.

Minutul 90. Waldschmidt reușește să înscrie din lovitură liberă. Se dau 5 minute de prelungire.

Minutul 88. Pașcanu primește un galben pentru un fault în marginea careului. Kuntz îl trimite în teren pe Maier în locul lui Eggestein.

Minutul 87. Autorul celor două goluri ale noastre, George Pușcaș, este înlocuit de Adrian Petre. Deși este a treia schimbare, dacă se ajunge la prelungiri, România mai poate face o schimbare.

Minutul 85. Pușcaș reușește un dribling în fața porții, însă Nubel ajunge primul la minge. La cealaltă poartă, tricolorii au noroc, la un alt șut slab, de data aceasta trimis de Neuhaus.

Minutul 83. Fază periculoasă la poarta lui Ionuț Radu! Waldschmidt șutează însă foarte slab din jurul punctului cu var. 

Minutul 79. Încă o pauză de hidratare. Selecționerul german face prima schimbare: Nmecha intră în locul lui Neuhaus. Jocul celor două echipe devine unul precaut, cu zece minute înainte de finalul reprizei. În continuare scorul este 2-2.

Minutul 71. Defensiva tricoloră a avut un moment de ezitare, iar Waldschmidt scapă liber în careu. Șutul acesuia nu a pus în pericol poarta lui Radu!

Organizatorii au anunțat că sunt 16.200 de spectatori. Pe teren, adversarii au recuperat la capitolul pase reușite, iar acest lucru se observă în fazele periculoase la poarta noastră.

Minutul 69. Andrei Ciobanu îl înlocuiește pe Alexandru Cicâldău. Jucătorul lui FC Viitorul debutează la acest turneu.

Minutul 66. Tricolorii scapă de pressingul advers cu o fază lucrată între Man, Pușaș și Hagi, însă fără efect.

Minutul 55. Prima schimbare în echipa României. Florinel Coman intră în locul lui Andrei Ivan. Adversarii au un început de repriză secundă mai bun.

Minutul 53. Este a treia pauză de hidratare. Portarul român primește îngrijiri după o fază tensionată în careul de 6 metri.

Minutul 51. Este 2-2. Ionuț Radu a fost foarte aproape să apere șutul lui Waldschmidt.

Minutul 50. Ianis Hagi îl agață pe Dahoud și se dictează lovitură de la 11 metru pentru nemți. Mijlocașul român vede cartonașul galben.

Minutul 48. Tah vede cartonașul galben pentru un fault la Pușcaș. Cei doi fundași ai Germaniei U21 sunt sancționați.

Minutul 45. A început a doua repriză a semifinalei România U21 - Germania U21. Cei doi antrenori nu au făcut schimbări în echipele de start.

România U21 - Germania U21: 2-1 scorul la pauză

Este pauză în meciul România  - Germania din semifinala EURO 2019. Tricolorii au o posesie fantastică de 60%. De altfel, jucătorii lui Mirel Rădoi au dominat prima parte a meciului. Suntem la mai puțin de o oră de finala EURO 2019!

Minutul 45+6. Pușcaș a fost foarte aproape de o triplă în ultimul minut al reprizei, dar portarul german trimite în corner mingea lovită foarte bine de atacantul român cu capul. 

Minutul 45. Șase minute de prelungire în prima repriză.

Minutul 44: Pușcaș duce România în avantaj după un gol cu capul din careu. Ivan a dat o centrare perfectă.

Minutul 36. Ivan primește un cartonaș galben pentru un fault.

Minutul 30. Băluță are o ocazie foarte mare de a marca, cu un șut puternic la firul ierbii, de la aproximativ 25 de metri. Nubel respinge până la Pușcaș, care nu reușește să salte mingea peste portar. Este corner! O nouă pauză de hidratare - a doua - decisă de arbitru.

Minutul 27: Pușcaș transformă penltiul obținut de Hagi, deși Nubel a atins mingea.

Minutul 26. Arbitrul dictează penalti și cartoanș galben pentru Baumgartl! 

Minutul 24: Pușcaș ratează o ocazie foarte mare, lovind bara din câțiva metri. În același timp, Ianis Hagi acuză o lovitură puternică și se verifică sistemul VAR dacă a fost penalti.

Minutul 21: Germania U21 deschide scorul. Nadiem Amiri înscrie cu un șut de la marginea careului de la 16 metri. Ionuț Radu a văzut târziu mingea care a trecut printre picioarele lui Pașcanu.

Minutul 20: Andrei Ivan acuză probleme medicale și ar putea fi schimbat.

Minutul 17: Arbitrul a dictat o primă pauză de hidratare, de un minut. Sunt 38 de grade Celsius în acest moment la Bologna, iar scorul este în continuare 0-0.

Minutul 12: Ocazie foarte mare ratată de România U21. Pușcaș a fost lovit în careu de o minge trimisă cu capul de Ivan, în urma unui corner. Naționala noastră pune presiune pe jucătorii germani, având 59% posesie până acum.

Minutul 8: O primă ocazie a meciului. Levin Oztunali trage un șut puternic din careul, respins însă de defensivă română.

Actualizare 19:00. A început partida dintre România U21 și Germania U21, prima semifinală de la EURO 2019.


Actualizare 17:30. FRF a anunțat echipa de start a României U21 pentru semifinala cu Germania. Astfel, Mirel Rădoi revine la formula de start din primele două jocuri de la EURO 2019.

ROMÂNIA: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan – 9. Pușcaș.

Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc, 7. Coman, 11. Petre, 13. Grigore, 14. Dragomir, 15. Ghiță, 16. Nedelcu, 18. Rus, 20. Ciobanu, 22. Olaru

GERMANIA: 1. Nübel – 3. Klostermann, 4. Tah (c), 5. Baumgartl, 14. Mittelstädt – 6. M. Eggestein – 19. Neuhaus, 8. Dahoud, 7. Öztunali – 10. Waldschmidt, 18. Amiri. 

Rezerve: 12. Müller, 23. Schubert – 9. L. Nmecha, 11. Richter, 13. J. Eggestein, 15. Anton, 16. Serdar, 17. Uduokhai, 20. Koch, 21. Maier, 22. Löwen

Selecționer: Stefan Kuntz


România U21 va înfrunta cel mai tare atac de la Euro. Germania a marcat de zece ori în grupă, dar a şi primit gol în fiecare meci. Gian-Luca Waldschmidt e golgheterul turneului, cu cinci reuşite.

Citește și: Mirel Rădoi, înainte de România U21-Germania U21: „Suntem cam prea euforici” 

Tricolorii lui Mirel Rădoi au sete de revanşă în faţa Germaniei, în semifinalele Europeanul de tineret. Ultima întâlnire cu nemţii a fost un eşec usturător pentru România.

Meciul promite o ploaie de goluri. România şi Germania sunt cele mai ofensive echipe de la turneul final.

Meciul Germania - România, de pe stadionul Renato Dall'Ara din Bologna, va fi arbitrat de Orel Grienfeld (Israel), ajutat de Roy Hassan şi Idan Yarkoni.

România-Germania se va juca pe 39 de grade Celsius

Va fi caniculă la Bologna la ora semifinalei dintre România şi Germania. Cele 39 de grade Celsius anunţate în Italia ar putea fi însă mai uşor de suportat în tribune. Selecţionerul Germaniei, Stefan Kuntz, a anunţat că le va interzice elevilor săi să folosească aerul condiţionat, pentru a se obişnui, treptat, cu temperatura de la ora partidei. Mirel Rădoi nu va recurge la aceeaşi măsură: „Eu nu am nicio problemă, nu joc, dar nici nu simt căldura. Poate m-am obişnuit cu vremea din Golf.”

Nu e neapărat bizar. E o măsură în care cred ei. Noi nu putem să facem asta, pentru că nu avem destui oameni care să urmărească jucătorii dacă după ce vom ieşi pe uşă nu vor da drumul din nou la aer”, a spus Mirel Rădoi, la conferinţa de presă organizată miercuri.

România, învinsă cu 8-0 în ultima partidă cu Germania

Ultima oară când reprezentativa U21 a României s-a întâlnit cu Germania, nemţii au învins cu 8-0. Se întâmpla în preliminariile Campionatului European din 2015.

Stefan Kuntz, selecţionerul Germaniei, nu poate conta pe Benjamin Henrichs (22 de ani), fundaşul stânga al lui AS Monaco. Presa din Germania a scris că Jonathan Tah (23 de ani), fundaşul central al lui Bayer Leverkusen, ar fi şi el incert pentru această partidă. Kuntz a contat pe serviciile sale în toate cele trei partide din Grupa B, inclusiv în cea încheiată la egalitate cu Austria, scor 1-1. Tah a fost integralist în toate partidele, alături de Timo Baumgartl (23 de ani) de la Stuttgart.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri