Primarul Oprescu a decis: pistele pentru biciclişti rămân pe trotuare

Data publicării:
1203 20pista 20biciclisti-54265

Primarul Sorin Oprescu a anunţat că pistele rămân pe trotuar, pentru a preveni accidentele. Poliţia rutieră l-a informat pe edil că anual au loc în Bucureşti o sută de accidente în care sunt implicaţi biciclişti.

„Nu am curajul, o spun foarte sincer, să o fac pe carosabil. Nu vreau să stau să număr morţii”, a declarat primarul Sorin Oprescu.

Totuşi, la sfârşitul săptămânii trecute, Administraţia Străzilor dădea aproape sigură mutarea acestor piste pe şosea, aşa cum îşi doresc bicicliştii.

Anterior, administraţia şi organizaţiile non-guvernamentale au încheiat un acord pe această temă: şi anume ca pistele pentru biciclişti să fie trasate pe carosabil.

„Ni s a spus că 99 la sută din această săptămână vor fi trasate piste pentru biciclişti pe carosabil. Bicicliştii ies acum în trafic şi fără aceste benzi. Faptul că se vor trasa benzile le va acorda mai multă protecţie decât acum”, a declarat Marian Ivan, reprezentantul unei organizaţii non-guvernamentale a bicicliştilor.

Benzile trasate în urmă cu cinci ani pe trotuare au fost desfiinţate anu trecut de către poliţiştii rutieri. Motivul invocat a fost faptul că acese piste îi obligau pe biciclişti să traverseze staţiile RATB, standurile de ziare sau să facă slalom printre maşinile parcate pe trotuare.

Şoferii nu par însă dispuşi să împartă şoseaua cu bicicliştii. „După ce că e aglomeraţie, mai ocupă şi bicicliştii. Ar fi bine pentru ei, dar pentru noi şoferii nu, pentru că ocupă din carosabil”, şi-a exprimat nemulţumirea un posesor de autoturism.

În Bucureşti sunt peste 40.000 de posesori de biciclete, iar 10 la sută dintre ei folosesc zilnic acest mijloc de transport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri