RETROSPECTIVĂ 2013. Pandurii Târgu Jiu, la prima aventură europeană din istorie

Data publicării:
Eric Pandurii Fiorentina-Mediafax Foto-Mircea Rosca

Aflaţi la prima aventură europeană, „pandurii” lui Pustai s-au descurcat bine în tururile preliminare, dar au nimerit într-o grupă grea, alături de Fiorentina, Dnepr Dnepropetrovsk şi Pacos de Ferreira. Vicecampionii României au debutat cu stângul în competiţie: au fost învinşi acasă de Dnepr cu 1 - 0. A urmat un egal, 1 - 1, în deplasare cu Pacos. Momcilovici a fost primul marcator al Pandurilor în grupele Europa League.

Dubla cu Fiorentina i-a scos pe oamenii lui Pustai definitiv din lupta pentru un loc în primăvară. Italienii au câştigat în tur cu 3 - 0, iar în returul de la Cluj s-au impus cu 2 - 1.

În ultimele două jocuri, Pandurii au căutat o victorie de moral. Dnepr le-a administrat o corecţie zdravănă: 4 - 1 în Ucraina.

Pacos de Ferreira a plecat de asemenea cu un punct de la Cluj. Portughezii au fost dominaţi la toate capitolele de Eric şi compania. Doar golul a lipsit, iar meciul s-a încheiat la egalitate, 0 - 0.

Am avut multe ocazii, dar n-am reușit. Pentru mulți a fost o experiență bună. Suntem mândri de ce-am realizat, chiar dacă n-am obţinut nicio victorie”, a spus Eric de Oliveira.

A fost o experiență frumoasă, din care trebuie să învățăm foarte mult. Îmi pare rău că n-am reușit să câștigăm pentru că erau trei puncte importante pentru clubul nostru”, a spus Cristi Pustai.

Cu două puncte şi trei goluri marcate, Pandurii Târgu Jiu s-a clasat pe ultimul loc al grupei din Europa League. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri