România – Malta, scor 1-0, în preliminariile EURO 2020. Joc dezamăgitor al tricolorilor

Data actualizării: Data publicării:
RPS8571-768x576
George Pușcaș. Foto: FRF

România a învins Malta, duminică seară, cu scorul de 1-0, într-un meci despre care selecționerul Cosmin Contra a anunțat că va fi foarte ofensiv. Singurul gol al partidei a fost înscris de George Pușcaș. Au fost și două goluri anulate, câte unul pentru fiecare echipă.

România, cu şase foşti componenţi ai naţionalei de tineret (debutanţii Rus, Ştefan, dar şi Marin, Cicâldău, Hagi şi Puşcaş), a dominat clar prima repriză, ratând numeroase ocazii de gol.

Bonello a respins şutul lui Andone (10), iar un minut mai târziu România a marcat prin Răzvan Marin, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la Andone, deşi mingea intrase deja în poartă înainte de intervenţia atacantului.

Bonello s-a remarcat la mingile expediate de Andone (14), Marin (21) sau Hagi (27), Puşcaş a trimis cu capul pe lângă poartă (27), la centrarea lui Bordeianu, dar şi maltezii au avut două ocazii notabile. Tătăruşanu (28) a salvat golul faţă în faţă cu Corbolan, iar Farrugia (30) a reluat peste poartă.

Rus a trimis pe lângă din 5 metri (32), iar Bordeianu a fost şi el imprecis de la 20 de metri (45+1).

România a marcat unicul gol al partidei în debutul reprizei secunde, prin Puşcaş (47), cu capul, din cornerul lui Hagi.

Tricolorii au căutat în continuare drumul spre gol, dar au fost şi mai puţin inspiraţi ca în prima repriză. Ocaziile clare s-au lăsat aşteptate, iar maltezii au prins tot mai mult curaj, Tătăruşanu (65) fiind testat de şutul de la distanţă al lui Gambin.

Malta a reuşit să marcheze (88), prin Farrugia, după minge pierdută de Grozav, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

România învinsese Malta în deplasare cu 4-0 în iunie.

România rămâne în cursa pentru calificare după această victorie neconvingătoare. Următoarele meciuri vor avea loc luna viitoare, cu Insulele Feroe pe 12 octombrie, în deplasare, iar pe 15 octombrie cu Norvegia la Bucureşti.


Minutul 90+4. Final de partidă la Ploiești: România - Malta, scor 1-0.

Minutul 88. Arbitrul a anulat un gol al Maltei, înscris de Farrugia, pentru offside.

Minutul 47. Pușcaș deschide scorul în startul primei reprize, printr-o lovitură cu capul.

Minutul 45: Scorul la pauză este 0-0, deși naționala țării noastre a dominat clar în prima jumătate a meciului: Reprezentativa României a trimis patru șuturi pe poartă, în timp ce Malta a trimis doar unul.

Minutul 12: România a înscris prin Răzvan Marin, însă golul a fost anulat pentru offside la Andone.

Actualizare 19:00. A început meciul România - Malta.


Echipele de start la meciul România - Malta

România (4-4-2): Tătărușanu - Chipciu, Rus, Chiricheș, Ștefan - Cicâldău, Marin, Bordeianu, Hagi - Andone, Pușcaș

Antrenor: Cosmin Contra

Malta (3-5-2): Bonello - Borg, Agius, Z. Muscat - Corbolan, Vella, R. Muscat, Gambin, Mbong - Farrugia, Nwoko

Antrenor: Raymond Farrugia


Meciul dintre România şi Malta, din runda a şasea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2020, este programat duminică, 8 septembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul “Ilie Oană”, din Ploieşti.

După cinci runde din grupa F, la mijlocul preliminariilor, România ocupă locul 4, cu şapte puncte acumulate. Tricolorii sunt depăşiţi de Spania, Suedia şi Norvegia. La Campionatul European din 2020 vor obţine calificarea doar primele două clasate.

Clasamentul grupei F, după cinci runde:

1. Spania – 15p
2. Suedia – 10p
3. Norvegia – 8p
4. România – 7p
5. Malta – 3p
6. Insulele Feroe – 0p

Partida dintre România şi Malta, din preliminariile EURO 2020, care se va disputa duminică, 8 septembrie, va fi arbitrată de croatul Duje Strukan, în vârstă de 35 de ani. La cele două linii, Duje Strukan va fi ajutat de asistenţii Goran Perica şi Vedran Durak, în timp ce al patrulea oficial a fost delegat Ivan Bebek.

Sursa: Digi24, Mediafax, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri