VIDEO. Cum a devenit Arena Națională câmp de luptă

Data publicării:
bataie dinamovisti stelisti

Jucătorii se încălzeau, dar suporterii erau deja încinşi. O mână de dinamovişti, înfiltraţi în peluza stelistă, a început propriul meci. Înjurături, pumni şi picioare.

Bătaia se încinge, iar o peluză a stadionului naţional devine câmp de luptă. Agenţii firmei de pază care ar trebui să oprească orice urmă de violenţă par depăşiţi de situaţie. Privesc neputincioşi. Un domn trecut de 40 e ani, agent şi el, îşi fereşte capul şi se roagă să nu fie rănit. Nici gând să intervină şi să îi oprească pe cei care se bat la o jumătate de metru de el. Un cadru de ansamblu, cu toată peluza, evidenţiază cele două tabere. Suporterii dinamovişti au îmbrăcat tricouri de stelişti şi s-au infiltrat în galeria Stelei. În tot acest timp, 16 agenţi de ordine sunt simpli spectatori la violenţe.

„Au o pregătire stabă. Încă au nevoie de sprijinul forţelor de ordine pentru a-şi executa corect atribuţiile. Nu mă refer la prima intervenţie, aşa cum s-a întâmplat aseară, ci şi la controlul corporal sumar pe care trebuie să îl facă la intrarea în stadion”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București.

Scaunele din plastic şi beţele de la steaguri zboară dintr-o parte în alta. E prima confruntare între suporteri pe noul stadion. Apar şi primii răniţi. În partea opusă peluzei, o domnişoară îşi dă seama ce înseamnă rivalitatea între Steaua şi Dinamo. Ceilalţi spectatori realizează că au plătit nu numai pentru meciul din teren. Între timp, vin jandarmii. Luptătorii brigăzii speciale folosesc scuturile, bastoanele şi gazele lacrimogene. Huliganii se retrag. După 10 minute nu se mai aud decât înjurăturile şi huiduielile. Fumul se ridică, iar adevăraţii oameni de ordine îi dau afară pe scandalagii.

Meciul se termină, spectatorii pleacă, dar la vestiare, scenariul din peluză e aproape identic. Euforic, Mihai Stoica îi provoacă pe învinşi.

Nervoşi, dinamoviştii uită că sunt îmbăcaţi la costum şi sar pregătiţi de bătaie.

Stewarzii îl tin cu greu pe domnul supărat. Spiritele se calmează în cele din urmă şi cu toţii se gândesc la meciul retur. La care suporterii violenţei nu vor mai avea acces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri