Încă un echipaj românesc de canotaj s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Data actualizării: Data publicării:
şi Simona Radiş în cursă.
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş Foto: Profimedia Images

Echipajul de dublu vâsle feminin al României, s-a calificat, vineri, în Finala A la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad, dar şi la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, au câştigat semifinala de vineri şi astfel s-au calificat în Finala A de duminică şi au obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Echipajul masculin de opt plus unu, compus din Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ştefan Berariu, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Lehaci, Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu şi Adrian Munteanu, a ieşit victorios în cursa de recalificare de vineri, după un finiş extraordinar şi s-a calificat în Finala A. Echipajul este foarte aproape şi de calificarea la JO 2024, primele cinci finaliste urmând să obţină biletele pentru Paris.

Tot vineri, în prima finală a Mondialelor, Gianina van Groningen (fostă Beleagă) s-a clasat pe locul şase (ultimul), cu timpul de 09 min 13 sec 46/100, la mare distanţă de podium.

Ciprian Tudosă şi Florin Arteni s-au clasat pe locul patru în semifinala probei de dublu vâsle masculin, rezultat în urma căruia s-au calificat în Finala B.

România are până acum şase echipaje calificate pentru JO 2024:

  • dublu rame feminin: Roxana Anghel şi Ioana Vrînceanu
  • dublu rame masculin: Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan
  • dublu vâsle feminin: Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar
  • dublu vâsle feminin, categorie uşoară: Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru
  • patru rame feminin: Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş şi Magdalena Rusu
  • patru vâsle feminin: Emanuela Ciotău, Andrada Moroşanu, Cristina Druga şi Patricia Cireş

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri