Liga I la fotbal s-ar putea relua la începutul lui iunie. „Nimeni nu se gândeşte la îngheţarea campionatului”

Data publicării:
La Sfantu Gheorghe se desfasoara meciul de fotbal intre echipele Sepsi OSK vs Dinamo Bucuresti, contand pentru play out-ul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Muncipal, Sgantu Gheorghe , luni 30 aprilie 2018. Inquam Photos/ Sandor Manases
Foto: Inquam Photos/ Sandor Manases

Campionatul Ligii I la fotbal, suspendat pe perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea fi reluat la 2 sau 7 iunie, au convenit cluburile, conducerea LPF şi deţinătorul drepturilor TV într-o videoconferinţă. Zilele de 2 sau 7 iunie au fost considerate datele ideale pentru a se putea disputa toate meciurile rămase din play-off şi play-out, informează Agerpres.

„S-a discutat despre reluarea campionatului şi s-a ajuns la concluzia că ideal ar fi să se înceapă pe 2 sau maximum pe 7 iunie”, a declarat preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Neamatori din România (AFAN), Emilian Hulubei.

„Asta depinde de momentul în care se va relua pregătirea, pentru că s-a hotărât ca jucătorii să aibă cel puţin trei săptămâni de pregătire. Va fi oricum comprimat destul de mult campionatul. Adică va începe pe 2 sau 7 iunie şi trebuie să se încheie în 26 iulie. Nimeni nu se gândeşte la scenariul ăla de îngheţare a campionatului. Nu se ia în calcul aşa ceva acum”, a spus Hulubei.

Preşedintele AFAN a adăugat că, în cadrul videoconferinţei, nu s-a discutat nimic legat de prezenţa spectatorilor la meciuri, dar a opinat că „e destul de clar că se va juca fără spectatori ţinând cont de situaţia actuală”. 

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri