Suporter: Coregrafia de la meciul Stelei am pus-o la cale în aprilie. Nu a costat mai mult de 5.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
tribuna veste instructiuni

Unul dintre suporterii dinamovişti implicaţi în punerea la cale a farsei de marţi seara, de la meciul FC Steaua - Manchester City, la care fanii stelişti au primit veste cu care s-a format pe toată tribuna a doua mesajul "Doar Dinamo Bucureşti", a declarat pentru News.ro că este a doua încercare de acest gen şi că toată coregrafia nu a costat mai mult de 5.000 de euro.

tribuna veste instructiuni

"Toată povestea a început de la meciul de Cupă terminat 2-2 (n.r. - partidă din semifinale, disputată la 20 aprilie), când voiam ca pe tribuna a doua să apară scris un mesaj mai dur. Şi urma ca noi să nu facem altceva decât să fim de acord cu ei. Dar a fost timpul prea scurt şi am gândit-o mai bine pentru meciul cu City. Un suporter a plecat în Germania, de unde i-a sunat pe Gigi, pe Meme şi pe Argăseală de pe un număr de fix şi s-a prezentat cu numele fictiv Laurenţiu. A spus că este un suporter stelist şi că îi este ciudă că numai dinamoviştii fac coregrafii. I-a propus lui Gigi să-l lase fără bani să facă o coregrafie pentru meciul cu City, prin care să se marcheze împlinirea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni", a explicat fanul dinamovist.

Pentru a avea credibilitate în faţa conducătorilor stelişti, fanii echipei Dinamo au făcut un site, coreostil.de, al unei firme care nu exista. Pe site s-au postat fotografii cu coregrafii ale echipelor germane şi de la unele concerte. Pentru site-ul în limba germană fanii s-au consultat cu o profesoară de limba germană care i-a ajutat la redactarea unor acticole referitoare la activitatea "firmei" şi la "evenimentele" pe care le organizase aceasta. 

"Gigi şi-a dat acceptul şi aşa am fost lăsaţi cu o seară înainte să intrăm pe stadion şi să punem vestele. Vestele au fost băgate în pungi pentru a nu se observa conturul scrisului când stadionul era gol", a menţionat suporterul dinamovist, care a adăugat că el şi alţi fani au dus vestele la Arena Naţională cu o maşină pe care au colantat-o cu numele site-ului firmei fictive din Germania.

În pungile pe care suporterii stelişti le-au găsit pe scaune în Arena Naţională se aflau şi hârtii cu mesaje prin care fanii erau sfătuiţi să nu îşi dea vestele jos pentru că jucătorii Stelei trebuie să fie încurajaţi pe toată durata meciului.

Site-ul care le-a fost prezentat lui Gigi Becali şi conducătorilor stelişti a fost închis imediat după ce coregrafia a avut loc. 

Întrebat care a fost suma cheltuită pentru coregrafia de marţi seară, fanul a spus: "Nu a fost o coregrafie scumpă, până în 5.000 de euro. pentru că e vorba doar de nişte veste din plastic. Au fost comandate aici în România la o firmă, aşa cum facem de obicei. Aceeaşi coregrafie cu veste am făcut-o şi la meciul cu Lazio, dar asta nu este o coregrafie scumpă, pentru că nu e 3D, nu sunt scripeţi de montat sau alte lucruri mai complicate. Cel mai greu era să pătrundem pe stadion înainte cu o seară pentru a aşeza pungile pe scaune".

El a precizat că fanii dinamovişti au optat pentru o coregrafie cu veste şi nu cu cartoane deoarece astfel rămânea mai mult afişat în tribună mesajul: "Doar Dinamo Bucureşti". "Un carton puteai să-l laşi jos imediat, pe când vesta era mai greu de dezbrăcat".

FC Steaua a fost învinsă, marţi seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, de Manchester City, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor.

La începutul jocului, suporterii stelişti au primit veste şi au format o coregrafie pusă la cale de fanii dinamovişti, pe toată tribuna a doua fiind scris mesajul: "Doar Dinamo Bucureşti". În minutul 10, fanii au fost rugaţi de crainicul stadionului să dea jos vestele.

Citiți și:
Foto Inedit: „Doar Dinamo Bucureşti!” a apărut în tribuna a doua la meciul Stelei cu City

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri