Sorana Cîrstea a învins-o pe Karolina Pliskova, fost lider mondial. Românca s-a calificat în sferturi

Data actualizării: Data publicării:
2012 China Open - Day 5
Foto: Guliver/GettyImages

Sorana Cîrstea, locul 44 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 7-5, pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, calificându-se în sferturile de finală ale China Open. 

2012 China Open - Day 5
Foto: Guliver/GettyImages

Actualizare 09:05 -Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, joi, în direct la Digi Sport 2, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari, după ce a reuşit o victorie de senzaţie în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, numărul patru mondial, cu 6-1, 7-5.

După un set avut la discreţie, în care a câştigat şase game-uri la rând, sportiva noastră s-a văzut condusă în manşa secundă cu 3-0. Nu a dezarmat niciun moment şi, graţie unui moral de fier, a revenit în meci. Cu un serviciu foarte bun (69% puncte câştigate cu primul serviciu, faţă de numai 50% procentajul adversarei), Sori a împins setul secund în prelungiri. A jucat senzaţional în game-ul în care a servit fără meci, gestionându-şi perfect emoţiile.

Pentru un loc în semifinalele competiţiei din China, Sorana va juca împotriva câştigătoarei disputei Peng - Ostapenko. Cu letona câştigătoare la Roland Garros, sportiva noastră a făcut pereche la Wuhan.

Este pentru a treia oară când Cîrstea ajunge în sferturile de finală ale unui turneu Premier Mandatory în ultimul an şi jumătate. Precedentele două reuşite de acest gen avuseseră loc la Madrid, în 2016 şi 2017. De fiecare dată Sori s-a oprit în faza respectivă, nereuşind să pătrundă în careul de aşi.


LIVE VIDEO, AICI, pentru abonații RCS & RDS

Meciul este primul programat pe arena centrală de la Beijing.

Pliskova, fostă numărul 1 mondial, a câştigat singura întâlnire cu sportiva din Târgovişte, disputată în 2014, în sferturi, la Pattaya City, scor 1-6, 7-6 (3), 6-0.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri