Bianca Andreescu confirmă din nou: se califică în optimi la US Open, eliminând-o pe Caroline Wozniacki

Data actualizării: Data publicării:
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu Foto: Guliver/GettyImages

Bianca Andreescu, nr.15 WTA, 19 ani, considerată una dintre revelațiile anului în tenisul mondial feminin, s-a calificat fără probleme în optimile US Open 2019, după ce a învins-o sâmbătă pe daneza Caroline Wozniacki, fost lider mondial, care în prezent se află pe locul 19 WTA. Bianca Andreescu își confirmă astfel seria de succese obținute în fața unor nume mari din tenisul feminin.

O oră și jumătate i-a trebuit Biancăi Andreescu pentru a o elimina, în două seturi încheiate identic, 6-4, 6-4, pe Caroline Wozniacki. Este a doua oară când Bianca Andreescu o învinge în acest an pe Caroline Wozniacki (29 de ani).

2019 US Open - Day 6
Bianca Andreescu și Caroline Wozniacki înainte de confruntarea de la US Open 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Bianca Andreescu va juca în optimi cu americanca Taylor Townsend, locul 116 WTA, care e surpriza actualului turneu de la Flushing Meadows, după ce, venită din calificări, în tururile anterioare a reușit să elimine două românce: sâmbătă pe Sorana Cîrstea, locul 106 WTA, cu scorul de 7-5, 6-2, în turul al treilea, iar joi pe Simona Halep, locul 4 WTA, cu 2-6, 6-3, 7-6 (4), în turul al doilea. Acesta din urmă este, fără îndoială, cel mai răsunător succes al carierei sale.

Atât Bianca Andreescu, cât și Taylor Townsend, în vârstă de 23 de ani, sunt pentru prima dată în optimile de finală ale unui turneu  de grand slam.

Bianca Andreescu ar putea fi revelaţia de la US Open 2019 - anul trecut pe vremea aceasta era locul 208 în lume şi pierdea în primul tur la Flushing Meadows în faţa Olgăi Danilovic, în două seturi. Acum, este în premieră în optimi şi în primele 15 jucătoare din lume.

Bianca Andreescu a început în forţă 2019: a ajuns în prima sa finală la Auckland, după victorii în faţa lui Caroline Wozniacki şi Venus Williams. A câştigat titlul la Newport, dar explozia s-a produs la Indian Wells - Elina Svitolina, Garbine Muguruza şi Angelique Kerber au fost victimele ei înainte de primul trofeu important din carieră.  Al doilea a venit recent, la Rogers Cup, unde a devenit prima jucătoare din Canada din era Open care cucereşte titlul. 

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri