Bianca Andreescu a învins-o pe Serena Williams, scor 6-3, 7-5, și este noua campioană la US Open

Data actualizării: Data publicării:
colaj serena andreescu
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a câștigat sâmbătă seară finala de la US Open, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-5. Cele două s-au întânit în finala de la Toronto, în urmă cu o lună, însă Serena Williams a fost nevoită să se retragă atunci.

Jucătoarea canadiană de origine română a câştigat partida cu americanca Serena Williams, impunându-se într-o oră şi 42 minute, într-un meci în care sextuplei campioane la Flushing Meadows nu i-a ieşit nimic în primul set, însă a revenit surprinzător în setul al doilea.

În primul set, Serena Williams nu a reuşit puncte câştigătoare, nu a pus în teren aproape deloc primul serviciu, iar Bianca Andreescu a profitat din plin de nereuşitele americancei şi a câştigat categoric, scor 6-3.

Al doilea set însă a marcat revenirea americancei, care a reuşit surprinzător un break în setul secund, la 5-1 pentru Bianca Andreescu, şi apoi a egalat scorul la 5, în apaluzele miilor de americani din tribune. 

Jucătoarea canadiană de origine română şi-a fructificat însă decisiv serviciul apoi, scor 7-5, şi a câştigat, la 19 ani, trofeul de la US Open, obţinând astfel primul titlu de Grand Slam din carieră.

Pentru titlul cucerit la Flushing Meadows, Andreescu a fost recompensată cu un cec de 3.850.000 dolari.


Actualizare. Bianca Andreescu a devenit noua campioană la US Open, după victoria cu scorul de 6-3, 7-5 în fața Serenei Williams, într-un meci care a durat o oră și 40 de minute.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Este primul titlu de Mare Șlem câștigat de sportiva de origine română.

De la începutul săptămânii viitoare, jucătoarea de 19 ani va urca pe locul 5 în clasamentul WTA, un salt de 10 locuri, depășind-o pe Simona Halep.


Actualizare. Bianca Andreescu a câștigat primul set al finalei de la US Open, scor 6-3.

Actualizare. A început finala de la US Open: Bianca Andreescu vs. Serena Williams. Urmărește partida în format LIVE TEXT aici.


Finala este programată pentru ora 23.00, ora României, potrivit Mediafax.

Bianca Andreescu s-a calificat în finala turneului de Grand Slam US Open, după ce a învins-o pe jucătoarea din Elveția, Belinda Bencic, cu scorul de 7-6, 7-5, după două ore și 15 minute de joc în timp ce Serena Williams (37 de ani, nr. 8 WTA), a trecut, în semifinale, de Elina Svitolina, scor 6-3, 6-1.

Bianca Andreescu și Serena Williams s-au întâlnit și în finala de la Toronto

Cele două jucătoare de tenis s-au întâlnit ultima oară în finala de la Toronto, acum o lună, atunci când Serena Williams a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la spate și i-a oferit practic Biancăi Andreescu cel de-al doilea trofeu al carierei.

Dacă va câștiga finala sâmbătă, americanca, deținătoare a nu mai puțin de 23 de titluri de Grand Slam, va egala recordul absolut deținut de Margaret Court, de 24 de titluri la turnee de Mare Șlem.

Sursa: Digi24, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri