Sari la conținut

„Ce finală”! Presa internațională scrie elogios despre meciul Halep-Wozaniacki

Presa internaţională a scris, sâmbătă, după finala turneului Australian Open, pierdută de Simona Halep în faţa danezei Caroline Wozniacki, că meciul a fost unul excelent, iar românca a arătat curaj, dăruire, hotărâre şi luptă, relatează News.ro.

2018 Australian Open - Day 13

Foto: Guliver/Getty Images

„Finală minunată. Ambele jucătoare au dat totul într-un meci de aproape trei ore. S-a făcut istorie, fiind primul trofeu de grand slam al lui Wozniacki şi primul obţinut de o daneză. În plus, ea îi ia primul loc în clasament adversarei sale învinse Simona Halep. Aceasta din urmă a arătat curaj, dăruire, hotărâre şi luptă. A promis că se va întoarce pentru a câştiga primul său trofeu de Grand Slam. Şi cine s-ar îndoi că poate reuşi asta?”, a scris publicația australiană The Age.

BBC.com notează: „Ce finală! Iar Caroline Wozniacki este o câştigătoare merituoasă, dar ce rol a trebuit să joace Simona Halep în finală…Incredibil. Două ore, 50 de minute… epic."

Site-ul oficial al competiţiei, ausopen.com, a scris că finala a fost una dintre cele mai bune din istorie: „A fost una dintre cele mai bune finale de grand slam din toate timpurile – plină de tensiune, talent, sportivitate şi încăpăţânare”.

O luptătoare incredibilă. Îţi mulţumim pentru aceste două săptămâni”, scrie pe contul de Twitter Australian Open referindu-se la Simona Halep. Australienii o încurajează pe Simona, care a declarat, după meci, că speră să mai joace un astfel de meci. „Da, vei avea, Simona. Ce turneu inspiraţional ai avut!” exclamă într-o altă postare organizatorii turneului australian.

„După o luptă intensă, Caroline Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala Australian Open. La 27 de ani, daneza şi-a oferit cel mai frumos trofeu al carierei şi revine, după şase ani, în fruntea clasamentului mondial. După o luptă fabuloasă ca intensitate, a detronat-o pe Simona Halep din fruntea clasamentului WTA”, a notat şi L'Equipe.

Gazzetta dello Sport a titrat: „Wozniacki, primul Grand Slam! Halep învinsă în trei seturi”. Publicația notează că Halep a fost doborâtă abia în setul trei, în vreme ce Wozniacki a învins blestemul, după înfrângerea în două finale la US Open.

Și Mundo Deportivo a subliniat că finala de la Melbourne a fost una excelentă: „Caroline Wozniacki revine pe primul loc mondial după o finală excelentă şi agonizantă cu Simona Halep. A fost o finală la un nivel sportiv înalt, dar şi cu suspans şi agonie. Toate ingredientele unui mare meci”.

Eurosport scrie şi despre problemele medicale pe care cele două jucătoare le-au avut în aproape trei ore de meci. Simona a intrat în setul al treilea cu probleme medicale. A întors de două ori scorul în favoarei ei şi a ajuns la 4-3, când a fost rândul lui Wozniacki pentru un time-out medical. Halep continuă să aştepte prima victorie la un Grand Slam, scriu jurnalştii de la Europsport. 

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

Wozniacki a obţinut primul ei titlu de grand slam din carieră, după două finale pierdute, locul I în clasamentul WTA, poziţie pe care revine după şase ani, şi premiul cel mare al competiţiei, de 2,6 milioane de euro. Învinsa va primi jumătate din această sumă.