Video CTP, despre succesul Simonei Halep: „A demonstrat că și în tenis se poate juca cu capul. Vom vedea un meci istoric cu Serena”

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep
Simona Halep. Foto: Facebook/Simona Halep

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 în calitate de comentator de tenis despre victoria de duminică a Simonei Halep în meciul cu Iga Swiatek, unde Halep „a demonstrat că și în tenis pe poate juca cu capul”.  Simona Halep (locul 2 în clasamentul WTA) a câştigat meciul şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open, unde o va întâlni pe Serena Williams (locul 12 WTA).

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis Australian Open, după ce a învins-o pe jucătoarea poloneză Iga Swiatek în optimi, în trei seturi: 3-6, 6-1, 6-4.

Cristian Tudor Popescu: La fotbal se poate marca și se poate câștiga un meci marcând cu capul. Simona a demonstrat, atât în meciul cu Tomljanovic, cât și în meciul acesta și mai greu cu Iga Swiatek că se poate câștiga și la tenis cu capul.

În fața unei jucătoare cu lovituri puternice, extrem de agresivă, cu un serviciu bun și care mai vine și la fileu, Simona nu avea altă șansă decât tactica, decât să fie calmă și să aducă pe teren cele câteva Simone din acești șapte ani și trei săptămâni de când Simona este în top 10 mondial.

„Iga Swiatek a refuzat să își lase deoparte aroganța”

Cristian Tudor Popescu: Poloneza a avut foarte multe încredere și chiar niște aroganță. Era clar că pornește cu această atitudine de superioritate. 

Meciul a fost câștigat psihologic de Simona pentru că poloneza a refuzat să își lase deoparte aroganța, ar fi trebuit să mai modereze și ea jocul, să încerce să rămână în schimburi. În schimb, ea a spus „nu, eu sunt Swiatek, campioana de la Roland Garros, dau tare, nu mă interesează ce face Simona Halep dincolo de fileu, dau tare și câștig.

Cum a alergat Simona cu urlet după loviturile năprasnice ale polonezei, la limită a fost, credeam că se rupe ceva în ea. A trimis loviturile Igai care, până la urmă, a greșit.

„Vom vedea un meci istoric cu Serena”

Cristian Tudor Popescu: Vom vedea din nou un meci istoric, un meci minunat pentru noi, românii, un meci între Serena Williams, cea mai mare jucătoare din toate timpurile în clipa de față și Simona Halep, la un turneu de Grand Slam în sferturi. Faptul că Simona va juca din nou alături de Serena, pentru mine asta este câștigul.

Simona Halep și Serena Williams s-au mai întâlnit de 12 ori până acum. Bilanțul este favorabil jucătoarei din SUA, care a câștigat nouă dintre aceste dueluri. În schimb, Halep a câştigat net ultimul meci direct cu Serena, chiar în finala de la Wimbledon 2019, scor 6-2, 6-2.

Citiți și: Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...