CTP: Halep a fost un Hopa-Mitică, nu se sparge, nu se strică

Data actualizării: Data publicării:
ctp zambet

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că Simona Halep, care s-a calificat, vineri, în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o pe redutabila ei adversară Elina Svitolina, a făcut cel mai bun meci al ei de anul acesta și a arătat „o capacitate fantastică de a ține la tăvăleală”.

Simona Halep a fost un adevărat „Hopa-Mitică/ Nu se sparge/Nu se strică/Și-n picioare se ridică”, a spus Cristian Tudor Popescu. Ea a rămas stabilă, deși a făcut greșeli, unele mari, dar nu și-a pierdut în niciun fel încrederea, a arătat CTP. „Au fost atâtea momente dificile, crunte, din punct de vedere psihologic, cum să spun, mă înțeapă pe mine inima din pricina tensiunii teribile din anumite momente din meci”, a mărturisit Cristian Tudor Popescu.

„Simona a rămas atât de stabilă, nu s-a pierdut niciun moment, a făcut greșeli, ceea ce vă spuneam și în legătură cu meciul cu Pliskova de la FedCup, a făcut greșeli mari în acest meci. De pildă, în primul set, a avut minge de set acolo, la 5-3, a servit cu serviciul 2 înfricoșată Svitolina, i-a trimis un serviciu de plasă e prins fluturi și Simona a aruncat mingea în burta fileului, greșeală cruntă, ușoară. După care nu s-a produs niciun fel de pierdere a încrederii la Simona. Imediat a venit încă o minge de set, Svitolina a trimis un rever excepțional, punct, Simona - imperturbabilă și la a treia minge de set ucraineanca a făcut dublă greșeală, a luat primul set Simona. A urmat un set și jumătate de joc imparabil, n-avea ce să facă Simona în fața loviturilor ucrainencei, care este o jucătoare de mare nivel, mondial. A scos mingi incredibile Svitolina, a lovit cu dreapta, și cu reverul, decisiv, și-a asumat. În primul set a fost bătălie surdă de pe fundul terenului, cu lovituri lungi și aspre, cu schimburi cu multe lovituri, după care Svitolina și-a asumat atacul, a luat inițiativa, a riscat lovituri decisive și i-au intrat vreme de un set și jumătate. E, Simona, nici la 4-1 în decisiv, nu am văzut-o - mă uit la ochii ei întotdeauna, acesta este pentru mine centrul”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Întrebat de ce crede că nu a apelat la sfaturile noului antrenor, belgianul Thierry Van Cleemput, Cristian Tudor Popescu a explicat: „Știe ea bine de ce. Pentru că discutase cu Darren Cahill ca intervențiile lui la bancă în timpul jocului să fie cât mai rare, dacă se poate chiar deloc. Pentru că vin Grand Slam-urile și acolo nu poate intra antrenorul pe teren. Era o tactică pe care o stabilise înainte de despărțirea de Cahill. Nu este ceva nou. În plus, Thierry van Cleemput este de foarte puțină vreme, de două săptămâni. Nu cred că era în măsură să îi dea în clipa de față un impuls util intrând în teren, se cunosc de prea puțină vreme. La astfel de intervenții la bancă contează în primul rând nu atât ce îi spui din punct de vedere tehnic, tactic, jucătoarei, ci cantitatea de încredere că știe ce are de făcut în continuare pe care poți să i-o transmiți. Or, nu cred că Thierry van Cleemput este, în momentul de față, în situația de a face așa ceva pentru Simona. Decizia de a nu cere on court coaching a fost corectă”, a arătat comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu.

Citiți și: 

Halep: „Cu inima și cu mintea am câștigat, a fost probabil cel mai bun din cariera mea”

Qatar Open 2019. Simona Halep, înainte de partida din semifinale cu Elina Svitolina: „Dacă și cu parcă, știi cum e...”

Qatar Open 2019. Cine e adeversara Simonei Halep în finală

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri