Maria Șarapova, suspendată doi ani pentru dopaj

Data publicării:
sarapova crop getty 1

Sportiva de 29 de ani nu va putea evolua în circuitul feminin până în ianuarie 2018, pedeapsa fiind considerată începută în luna ianuarie a acestui an, atunci când a fost depistată pozitiv. Primul Grand Slam la care va avea dreptul să participe va fi ediţia din 2018 de la Roland Garros.

Șarapova, cel mai bine plătită sportivă din lume, a susţinut că a utilizat meldonium la recomandarea medicilor, în ultimii zece ani, fără să ştie însă că produsul a fost interzis între timp de AMA.

Sute de sportivi au fost depistaţi pozitiv la meldonium de la începutul acestui an, iar Agenţia Mondială Antidoping a recunoscut, luna trecută, că suspendările sale ar putea fi anulate din cauza absenţei informaţiilor ştiinţifice clare în privinţa duratei în care substanţa poate fi eliminată total din organism.

Imediat după anunțul suspendării sale, Șarapova a anunțat pe pagina sa de Facebook că va depune apel împotriva acestei decizii la Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne.  

Şarapova a fost audiată timp de două zile, la 18 şi 19 mai, iar Tribunalul a decis că sportiva trebuie să fie suspendată pentru doi ani, iar datorită faptului că a recunoscut că a încălcat regulamentul, aceasta va începe de la 26 ianuarie, data la care a fost controlată.

De asemenea, rezultatele obţinute la Australian Open vor fi anulate, iar punctele şi banii obţinuţi vor fi retraşi.

Şarapova ocupă în prezent locul 26 WTA, după ce la data depistării pozitive se afla pe poziţia a cincea.

Pentru accederea în sferturi la Australian Open, Şarapova primisese 282.000 de dolari şi 430 de puncte WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri