Novak Djokovic face istorie la Wimbledon. Sârbul a câștigat al treilea Grand Slam al anului și al 20-lea din carieră

Data actualizării: Data publicării:
Novak Djokovic cu trofeul de la Wimbledon în mâini.
Novak Djokovic câștigă al 20-lea turneu de Grand Slam din carieră, cu care îi egalează pe Roger Federer și pe Rafael Nadal. Foto: Profimedia

Sârbul Novak Djokovic a realizat o performanță istorică, duminică, câștigând turneul de la Wimbledon. Nole l-a învins în finala masculină de simplu pe italianul Matteo Berrettini (9 ATP), aflat la prima sa finală de Mare Premiu din carieră, potrivit Mediafax.

Novak Djokovic a câștigat în 4 seturi, cu 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, după un meci ce a durat 3 ore și 27 de minute.

Djokovic a început foarte bine și a profitat de numărul mare de erori neforțate ale italianului, ducând scorul la 5-2. Berrettini a revenit însă, a salvat o minge de set la 5-3, și a dus jocul în tiebreak, unde s-a impus cu 4-7.

Seturile doi și trei au fost la discreția numărului unu mondial, care a și-a asigurat încă din debutul fiecăruia break-urile necesare și suficiente pentru a duce scorul la seturi la 2-1.

În setul 4 părea că Berrettini are puterea de a nu ceda pe propriul serviciu, ducând setul de la egal a egal până la 3-3. Djokovic a forțat pe retur a luat totuși break-ul și s-a desprins la 5-3, după care, în game-ul 10 a valorificat a 3-a minge de meci și implicit meciul și turneul.

Djokovic îi egalează pe Federer și pe Nadal la numărul de Grand Slam-uri câștigate

Pentru câștigarea finalei la Wimbledon, Novak Djokovic va fi recompensat cu 1.989.000 euro și 2.000 de puncte ATP, în timp ce Matteo Berrettini va primi 1.053.000 euro și 1200 de puncte ATP.

Novak Djokovic câștigă al 20-lea turneu de Grand Slam din carieră, cu care îi egalează pe Roger Federer și pe Rafael Nadal, toți trei aflându-se acum la egalitate la acest capitol.

De asemenea, jucătorul sârb reușește să câștige al treilea Mare Premiu al sezonului, după Australian Open și Roland Garros și rămâne în cursă pentru obținerea unei performanțe deosebite, cea de a-și adjudeca toate cele patru Mari Premii ale sezonului, rezultat pe care ultima dată l-a realizat Rod Laver, în 1969.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri