Oficial | Șarapova nu va fi invitată la Roland Garros

Data actualizării: Data publicării:
The Internazionali BNL d'Italia 2017 - Day Two
Foto: Guliver/GettyImages

Fostul număr unu mondial, Maria Șarapova, nu va primi wild card pentru a putea participa la Roland Garros. Anunțul oficial a fost făcut marți de organizatorii celui de-al doilea Grand Slam al anului.

The Internazionali BNL d'Italia 2017 - Day Two
Foto: Guliver/GettyImages

„Nu pot să-i acord un wild-card. Ea a câştigat două titluri aici pe meritul ei. Dacă se poate oferi un wild-card când revii după o accidentare, acest lucru nu este valabil când e vorba de dopaj. Ţine doar de Maria să găsească puterea de a câştiga din nou titluri majore”, a declarat preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), Bernard Giudicelli Giudicelli.

Rusoaica, acum în vârstă de 30 de ani, a câștigat de două ori Openul francez (în 2012 și în 2014). Ea a revenit în circuitul WTA în luna aprilie, după 15 luni de suspendare după ce a fost depistată dopată.

Fără a primi invatație din partea organizatorilor, Șarapova nu va putea participa la Roland Garros pentru că de la revenire nu a adunat suficiente puncte care să îi permită măcar înscrierea în tururile de calificare dacă nu pe tabloul principal. În aceste zile, ea evoluează tot în baza unui wild card şi la turneul de la Roma, unde va juca în turul doi cu sportiva croată Mirjana Lucici Baroni, locul 20 WTA.

Turneul de la Roland Garros se va desfășura în perioada 28 mai - 11 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri